Okáč bojínkový snadný letní fotografický úlovek

Fotografický trik Tento fotografický trik napadne asi každého, kdo má z fotografováním kontrastních motivů nějakou zkušenost. Černobíle kostkovaného motýla zvýrazníte snadno. Stačí si na foťáku nastavit drobnou podexpozici a nastavit bodové měření.  Pokud zaostříte do bílé plochy křídel získáte dostatečně kontrastní záběr. Spolu s malou hloubkou ostrosti pak dostanete docela jednoduchou, leč půvabnou  fotku. Okáč bojínkový v Neštěmicích Nudný popis Okáč bojínkový (Melanargia galathea) je středně velký motýl patřící do čeledi babočkovitých. Jeho velikost  nepřesahuje 60 mm při délce předního křídla 23–28 mm. Samec a samice se liší a dají rozeznat podle  spodní strany křídel. Zatímco samci je mají bílé s šedou až černou kresbou, samice mají křídla žlutavá s hnědými skvrnami. Jak samci, tak samice mají na spodní straně křídel drobná očka, na svrchní straně jsou křídla černá s bílými skvrnami. Jakkoliv je okáč bojínkový běžný motýl, který poletuje i na příměstských loukách s bojínkem a chrpami, nelze mu upřít jistou eleganci. Když se podíváte na mapu, to znamená kliknete na odkaz, zjistíte, že se vyskytuje na většině našeho území. Příjemné je, že se v podstatě nedá zaměnit za žádný jiný u nás poletující druh motýla, takže se pak můžete pochlubit nejen fotkou, ale i malinkým zlomkem lepidopterologických, tedy motýlkářských, znalostí.. Čelní pohled z očí do očí okáči bojínkovému v DěčíněThe post Okáč bojínkový – snadný letní fotografický úlovek first appeared on Topi Pigula.

projít na článek

Fotografický akt jeden obraz

Výtvarný fotografický akt obsahuje: digitální fotografie v rozlišení 21,1 megapixel 2 vybrané fotografie z cca 30 70 fotografií s obličejem i bez retuš a postprodukční úpravy Cena: 1950,– Příspěvek Fotografický akt jeden obraz pochází z Fotograf Aktu

projít na článek

Fotografický akt serie obrazů

Série obrazů fotografického aktu obsahuje: digitalní fotografie v rozlišení 21,1 megapixel 8 vybraných fotografií z cca 100-300 fotek - s obličejem i bez, různé pozadí, světlo, póza retuš a postprodukční úpravy Cena: 6000,– Příspěvek Fotografický

projít na článek

Mimořádný úlovek

V poště nám přistál příspěvek od devítiletého Honzíka Bartoše.

projít na článek

Vaše úlovky

Zašlete nám své fotografie s Vašimi úlovky a krátkým popisem, kde a kdy se úlovek povedl na email: [email protected] . Rádi jej zveřejníme.

projít na článek

Nové fotogalerie

Všechny nedávné koncerty (natáčení v brněnské TV, Třináctého na třináctce a Balbínka) jsou fotograficky zaznamenány a můžete si je prohlédnout ve fotoalbu Majerovky dnes .

projít na článek