Okurková polévka s cevichem z mušlí sv. Jakuba : Miroslav Grusz

Miroslav Grusz se pohodlně usadil na vrcholu české gastronomické scény a společně se svým týmem neustále ohromuje své hosty v hotelové restauraci Lichfield. I nás opět překvapil, tentokrát svým menu inspirovaným jahodami a okurkou. Tyto dvě suroviny se pod rukama Miroslava Grusze mění na jedinečná jídla a někdy až na překvapivě skvělé kombinace chutí. Příkladem může být ceviche z mušlí svatého Jakuba s vychlazenou okurkovou polévkou a jahodami. Zde to však nekončí, když už vytvoří jedinečné jídlo, tak vám ho i jedinečně naservírují, dostanete je v kostce ledu ve tvaru talíře. Miroslav Grusz vám také představí dva produkty, které určitě stojí za povšimnutí a které rád používá. Jeden z nich k nám dorazil přes půl světa a druhý z jižních Čech. [caption id="attachment_1233" align="aligncenter" width="680"] Miroslav Grusz : Augustine Hotel Prague[/caption] Okurková polévka s cevichem z mušlí svatého Jakuba (1 porce) Okurková polévka 150 g salátové okurky 20 ml extra panenského olivového oleje Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na cca 3cm díly. Vložte do mixéru společně s olivovým olejem a rozmixujte do hladka. Polévku podle potřeby dochuťte solí. Ceviche 25 g mušlí svatého Jakuba 1 limetka extra panenský olivový olej čerstvý koriandr sůl Maldon černý pepř (z mlýnku) Syrové mušle svatého Jakuba nakrájejte na malé kostičky, pokapejte šťávou z limetky, přidejte trochu olivového oleje a nasekaného čerstvého koriandru, osolte, opepřete a nechte 1 minutu marinovat. Podávání 1 čerstvá jahoda čerstvé bylinky olivový olej Polévku podávejte v vymraženém talíři či ledové formě. Doprostřed vložte ceviche z mušlí svatého Jakuba a ozdobte na čtvrtky rozkrojenou jahodou, čerstvými bylinkami a olivovým olejem.

projít na článek

Krásný nový rok 2023

Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen.  Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr

projít na článek

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

Jsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:

projít na článek

Silvestrovský pobyt

Přivítejte nový rok velkolepě.  Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte.   Pondělí Polévka:

projít na článek