Klasika, které kolegyně říkají polévka, když si ji připravuji v redakci v parném létě. Dělávám ho i doma, když je chuť. Nějak mi ještě nejde pod fousy strouhaná okurka, ale třeba ji také vezmu na milost. Pamatuji si totiž právě takový salát ze školní jídelny. No, dalo se to také jíst. Každý máme své vzpomínky. A doma jsme dělali ty průsvitné plátky zalité octovou zálivkou. Tuhle tradici jen tak nezahodím. Ale také tu máme pikantnější verzi. Či dokonce variantu s bílou cibulí a česnekem. Nebo jen s bílou cibulí. Nebo s chilli. Či s bílými fazolemi a rajčaty. Proč ne? Okurka je moje oblíbená Okurkový salát „Pokud začnu okurkový salát hledat ve svých dávných a ještě dávnějších vzpomínkách, najdu jenom jeden stále se opakující recept,“ říká Florentýna, která se receptům a vaření věnuje s vášní. Mám ji rád, občas najdu i radu, třebaže nejsem její dcera, pro kterou recepty píše. „Vypadal takto: okurka nastrouhaná na průsvitně tenké plátky, obdařená velkým množstvím zálivky z vody, octa, moučkového cukru a špetky mletého pepře. Tenhle folklór závodního stravování vůbec nechutná špatně, nebojte se, že bych ho tu chtěla hanit.“ Ale přece jen tu jistý osten cítím. To kvůli moučkovému cukru asi. Možná jen zdání. Každý máme na okurkový salát své vzpomínky. Někoho odradily, mně to nebrání si dál krouhat průsvitné plátky... Porce2 osoby Doba přípravy5 minut Suroviny 1/2 salátové okurky 300ml vody 5ml jablečného octa 25g krystalového cukru sůl pepř Pokyny Připravíme si všechny ingredience. Smícháme cukr, sůl, pepř s vodou a přidáme ocet. Přidávejte po částech, a ochutnávejte, aby byla zálivka podle vašeho gusta. Když to moc ohulíte, zkřiví se vám ústa. Takže decentně a s mírou. A stačí už jen podávat... Příspěvek Okurkový salát | Tak obyčejný, ale proč ne? pochází z mojetara.cz
The post Salát first appeared on Nejlepší české vtipy.
César salát je oblíbenou pochoutkou prakticky v celém západním světě. Pokud dodržíte všechna pravidla jeho originální přípravy, získáte odlehčenou chuťovku, kterou zatěžuje z pozice trávení pouze přítomnost masa. Jedná se tedy o relativně dietní pokrm. Ac
projít na článekJiří Šandera volné pokračování Pohádek z kouzelné zahrady Ilustrace Petr Lorenc RECENZE Anotace Volné pokračování oblíbených POHÁDEK Z KOUZELNÉ ZAHRADY zavádí malé čtenáře opět do zahrady, ve které rostliny prožívají se svými kamarády Juráškem a Kače
Nepříjemný hnisavý vřídek v uchu je záležitost, která většinou odezní bez jakéhokoliv lékařského ošetření. Obvykle jde o úplně obyčejný problém. Bolavý pupínek se však nevyskytuje pouze v blízkosti vnějšího otvoru ucha, v některých případech je malý hrbol
projít na článekThe post Proč? first appeared on Nejlepší české vtipy.