Omáčka Teriyaki Všechny uvedené ingredience přiveďte v malém kastrolu k varu. Vařte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a alkohol nevypaří. Pokud chcete omáčku hustší, vařte na mírném plameni, dokud se obsah nezredukuje na vámi požadovanou konzistenci. Takto upravená omáčka teriyaki se dá uchovávat v ledničce i několik týdnů.
Crème Anglaise Crème Anglaise je vanilková omáčka, která se využívá zejména ve francouzských dezertech. Crème Anglaise lze použít i jako základ výtečné domácí vanilkové zmrzliny. Můžete ji podávat samostatně, s čerstvým ovocem, s dukátovými buchtičkami n
projít na článekDnes vás vezmu na krátkou komentovanou túru do vietnamské kuchyně a domácnosti. Rybí omáčka, rýžovar, karaoke set, hůlky, sriracha, tygří mast nebo lednička plná krevet a kuřat to všechno jsou stálice vietnamských domácností. Ale co jiného uvidíte nebo z
projít na článekNepál, Trekingový okruh okolo Anapuren, Annapurna, Zájezd Hornaté srdce AsieKdyž se řekne Nepál, mnohým se zjeví pod tímto pojmem Himálaj, nejvyšší pohoří světa. V Nepálu je magických osm ze všech čtrnácti osmitisícovek světa. Zmííním se o nich na konc
projít na článek