Největší český obchod s vanilkou. Pravá vanilka v bio kvalitě za bezkonkurenční ceny. Jednou ochutnáte vanilkový lusk a zapomenete na ethylvanilin.
Pomeranč jste doposud loupali úplně špatně! Podívejte se, jak to dělat správně. Taky si říkáte, proč jste na to již dávno nepřišli sami? Znáte jiné, podobné triky? Kam dále: Vyrobte si vlastní domácí vanilkový cukr Jak oloupat pomeranč (zdroj: tablespoo
Kvalitní vanilkový cukr si snadno vyrobíte doma. Máte tak záruku, že aroma je čistě přírodní a že váš cukr se s vanilkou opravdu potkal. To dle rozboru, který udělal časopis Dtest, nemusí být takovou samozřejmostí. Dávkování Na 1kg cukru použijte alespoň
Vanilkový extrakt se používá na stejné účely jako vanilkový cukr. Výhodou extraktu je, že není sladký a hlavně, že se vyrábí z pravé přírodní vanilky. Vanilinový cukr se vyrábí ze syntetického ethylvanilinu. Vzhledem ke své vysoké koncentraci může mít ext
Crème Anglaise Crème Anglaise je vanilková omáčka, která se využívá zejména ve francouzských dezertech. Crème Anglaise lze použít i jako základ výtečné domácí vanilkové zmrzliny. Můžete ji podávat samostatně, s čerstvým ovocem, s dukátovými buchtičkami n
(Recept připravila Jana Florentýna Zatloukalová) Počet porcí: 4 Čas přípravy: 2 hod Ingredience Na těsto: 250 g hladké mouky 10 g čerstvého droždí 60 g pískového cukru 80 g másla 100 ml vlažného (!) mléka 2 vajíčka špetka soli půl lžičky strouhané citrono
Vanilkový vaječný koňak v sobě skrývá jednu z nejnebezpečnějších kombinací neodolatelnou chuť a alkohol:). Připravili jsme pro vás recept na vanilkový likér, kterým si bez zaváhání získáte každou návštěvu. V létě skvělý jako poleva na zmrzlinu, na vánoce
Vanilkou a její kvalitou se zabývají tyto normy ČSN: ČSN/ISO 3493: 1999; Vanilka – názvosloví ČSN/ISO 5565-1:1999 Vanilka [Vanilla fragrans (Salisbury) Anex]. Část 1: Specifikace ČSN/ISO 5565-2:1999 Vanilka [Vanilla fragrans (Salisbury) Anex]. Část 2: Zk
Panna cotta s pravou vanilkou Panna Cotta je tradiční italský smetanový dezert, který se podává s ovocným kompotem. A pravý italský recept si žádá jen tu nejkvalitnější pravou vanilku. Počet porcí: 6 Doba práce: 20 minut Celková doba přípravy: 3 hodiny In
Velikonoční mazanec je tradiční součástí českých velikonoc. Nahrazením syntetického vanilkového cukru pravou přírodní vanilkou získáte dokonalý mazanec, který nadchne vás i vaše hosty. Doba přípravy: 1h 30 min Budeme potřebovat: 500 g polohrubé mouky, 100
Momentálně nabízíme vanilkové lusky v těchto délkach: krátké 10cm 14cm střední 14cm 16cm dlouhé 16cm 18cm extra dlouhé 18cm 22cm Délka obvykle nemá vliv na kvalitu. Cena delších lusků je vyšší, protože je vyšší jejich hmotnost. slot onli