Vanilkový vaječný koňak v sobě skrývá jednu z nejnebezpečnějších kombinací neodolatelnou chuť a alkohol:). Připravili jsme pro vás recept na vanilkový likér, kterým si bez zaváhání získáte každou návštěvu. V létě skvělý jako poleva na zmrzlinu, na vánoce dotvoří atmosféru a celoročně spolehlivý důvod proč se sehnout do spodní přihrádky v ledničce . Počet porcí: 1litr Čas přípravy: 30 min Ingredience 2 vanilkové lusky 4 žloutky 250 ml kondenzovaného slazeného mléka 250 smetany na vaření 500 ml koňaku, nebo dobrého brandy (cukr, pokud kondenzované mléko nebylo slazené) Postup Bez vaření: Žloutky s mlékem a vanilkovou dření (případně i cukrem) vyšleháme do pěny. Postupně přilijeme svařenou ochlazenou smetanu a 10 min šleháme. Nakonec pomalu přidáme koňak nebo líh. Likér nalijeme do důkladně vyčištěné láhve. Uložíme do lednice na necháme 2 týdny odležet a zhoustnout. Vařený likér: Smetanu, kondenzované mléko a podélně rozříznutou vanilku na mírném ohni přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vanilku 10 min vyluhovat. Mezitím vyšleháme žloutky (případně i s cukrem). Vybereme vanilku z mléka a teplou směs za stálého míchání velmi pomalu přidáme k žloutkům. Poté všechny ingredience opět postavíme na mírný oheň. Při teplotě cca 80 °C směs začne mírně houstnout. Odstavíme, dál nevaříme. Směs necháme v studené vodní lázni vychladnout na pokojovou teplotu a pomalu přimícháme lihovinu. Likér nalijeme do důkladně vyčištěné láhve. Uložíme do lednice na necháme na pár dnů odležet. Můžeme také podávat okamžitě. slot online link slot gacor slot deposit pulsa link slot gacor slot deposit pulsa tanpa potongan situs slot gacor slot online Kreditgratis Joker123 Savaya303 slot pulsa slot deposit pulsa Pragmatic Play Slot88 slot online Joker123 gaming slot pulsa slot deposit pulsa Pragmatic Play
Vanilkový extrakt se používá na stejné účely jako vanilkový cukr. Výhodou extraktu je, že není sladký a hlavně, že se vyrábí z pravé přírodní vanilky. Vanilinový cukr se vyrábí ze syntetického ethylvanilinu. Vzhledem ke své vysoké koncentraci může mít ext
projít na článekPanna cotta s pravou vanilkou Panna Cotta je tradiční italský smetanový dezert, který se podává s ovocným kompotem. A pravý italský recept si žádá jen tu nejkvalitnější pravou vanilku. Počet porcí: 6 Doba práce: 20 minut Celková doba přípravy: 3 hodiny In
projít na článekPomeranč jste doposud loupali úplně špatně! Podívejte se, jak to dělat správně. Taky si říkáte, proč jste na to již dávno nepřišli sami? Znáte jiné, podobné triky? Kam dále: Vyrobte si vlastní domácí vanilkový cukr Jak oloupat pomeranč (zdroj: tablespoo
projít na článekKvalitní vanilkový cukr si snadno vyrobíte doma. Máte tak záruku, že aroma je čistě přírodní a že váš cukr se s vanilkou opravdu potkal. To dle rozboru, který udělal časopis Dtest, nemusí být takovou samozřejmostí. Dávkování Na 1kg cukru použijte alespoň
projít na článek(Recept připravila Jana Florentýna Zatloukalová) Počet porcí: 4 Čas přípravy: 2 hod Ingredience Na těsto: 250 g hladké mouky 10 g čerstvého droždí 60 g pískového cukru 80 g másla 100 ml vlažného (!) mléka 2 vajíčka špetka soli půl lžičky strouhané citrono
projít na článek