OMEZTE KONZUMACI ČERVENÉHO MASA

Červené maso je obviňováno z mnoha stran, že jeho konzumace má vliv na vznik karcinomů, zejména KOLOREKTÁLNÍHO (rakovina konečníku) . Jedná se o nejrůznější zdroje i formy červeného masa - čerstvé, mleté, mražené, hovězí, vepřové, telecí a skopové. Obzvláště se zdůrazňuje, že riziko vzniku rakoviny se zvyšuje se zpracováním červeného masa uzením, sušením, solením, nakládáním a konzervováním, zpracováním v uzeninách a jiných masných výrobcích.   

projít na článek

NEBEZPEČÍ ČÍHAJÍCÍ V SYROVÉM MASU

Jestli to máte stejně jako já, tak máte rádi syrové maso. Takový domácí tatarák je pro mne opravdová lahůdky. Bohužel při každé konzumaci takového masa se vystavujeme obrovskému nebezpečí velmi bolestivého onemocnění. No, kdo by chtěl mít v těle zapouzdře

projít na článek

Jak zatočit s jarní únavou

Konečně začalo jaro, na které jsme se už měsíce těšili. Sluníčko už zase hřeje, všechno se zazelenalo a my se cítíme unavení a vyčerpaní. Nechápete proč? Jarní únava je více méně normální reakcí těla po dlouhém období zimy, kdy se nám nedostávalo slunce,

projít na článek

Finální dávka referencí na Lenire z Čáslavi

Testovací kolečko červeného Pythagora v Čáslavi končí a tak pro vás máme několik posledních referencí s fotkami...

projít na článek

Výuka chemie

Všechny 9. třídy pustily do praktických cvičení z chemie určení kyselosti a zásaditosti látek, pH prostředí a práce s přírodním indikátorem z červeného zelí. Polovina vždy pracovala prakticky, druhá část teoreticky na tabletech.

projít na článek

Cabernet Sauvignon rosé 2020

Víno má růžovou barvu s jahodovými odstíny. Bohatá ovocná vůně třešní a jahod je snoubena s aroma malin. Chuť třešní, jahodového jogurtu a červeného rybízu je sladěna s lahodnou šťavnatou kyselinkou.

projít na článek