Optimální denní kalorický příjem

Optimální denní kalorický příjem Jedním z nejčastějších problémů při redukci váhy je nastavení vhodného množství přijímaných kalorií a velikosti porce. V podstatě se jedná o logickou rovnici příjmu a výdeje energie. Pokud si chceme váhu udržet, tak by měl být tento poměr vyvážený. Chceme-li hubnout, musí u nás převažovat výdej na úkor příjmu. Ale pozor, není dobré urychlit úbytek váhy radikálním omezením strany, právě naopak. Došlo by tak ke známému jojo efektu, který...

projít na článek

Je třeba navýšit v těhotenství příjem vápníku?

Je třeba navýšit v těhotenství příjem vápníku? Každá žena má průměrnou potřebu vápníku, kterou by měla přijmout ve stravě, zhruba 700mg denně. Při stanovení této hodnoty vycházíme z doporučení EU. Během života ženy jsou ale periody, kdy je aktuální na

projít na článek

Pasivní příjem z kurzového sázení – v čem je tajemství úspěšných?

Získat pasivní příjem nemusí být pouze nedosažitelným snem. Existuje spousta příležitostí, jak něčeho podobného dosáhnout. The post Pasivní příjem z kurzového sázení – v čem je tajemství úspěšných? first appeared on Odzkoušeno.cz.

projít na článek

Jak snížit bolest svalů po cvičení?

Svalová bolest po tréninku dokáže pěkně potrápit nejen začátečníky, ale i pokročilé cvičence. Bolestivost svalů po tréninku sice značí poškození svalových vláken, ale může vést k horší výkonnosti následující tréninky. Díky patřičné regeneraci svalů po cvi

projít na článek

Co je nutrigenomika a jaká je pro člověka optimální strava

V poslední době jsme přímo bombardování médii, klinickými studiemi z Harvardu či jiných renomovaných univerzit, peer-reviewed magazínů, lékaři, výživovými specialisty apod., co bychom měli a neměli jíst a co je vlastně optimální strava pro člověka. Jednou

projít na článek

Tipy na nískosacharidové večeře

Tipy na nískosacharidové večeře Při sestavování redukčního jídelníčku bychom měli myslet na hospodaření se sacharidy a jejich příjem regulovat podle výdeje energie a podle denní doby. Obecně platí, že večeře by měla obsahovat minimum sacharidů a zakláda

projít na článek