Ossobuco a osobuko, jídlo s dírou v kosti

Osobuko je hovorový název jídla. Ossobuco či osso buco je italsky kost s dírou (osso je kost, buco díra), což odkazuje na přeseknutou morkovou kost uprostřed plátku telecí kližky. V západolombardském milánském nářečí se tento pokrm nazývá oss bus. Ossobuco bylo poprvé doloženo koncem 19. století. Mohlo jít o rolnický pokrm, či vynález některé z milánských osterií neboli hospůdek.

projít na článek

Recept na pravé telecí osobuko počesku

České osobuko má svůj originální název Osso buco alla Milanese a je to typický milánský pokrm vyrobený ze stejnojmenného řezu hovězího masa.Maso na osobuko pochází z holenní kosti kojeného telecího masa. Z tohoto kusu se získávají plátky o výšce asi 3 až

projít na článek

Grilování kotlet

Vynikající kotletu připravíte na grilu a může být s kostí nebo bez kosti. Před tepelnou úpravou grilováním je vhodné maso marinovat.

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Marinované vepřové koleno - 500g

Marinované vepřové koleno bez kosti - 500g popis: Vepřové koleno bez kosti naložené do soli, potřené česnekem a okořeněné drceným kmínem a chilli. NÁŠ TIP! Skvěle chutná studené s čerstvým chlebem nebo teplé s naší Čočkou po orientálsku. Složen

projít na článek

Zajímavosti o srůstání kostí, které vás ohromí

Srážení kostí je fascinujícím procesem, který se odehrává v našem těle během celého života. Je to jedna z těch věcí, které mnoho z nás bereme jako samozřejmost, ale málokdo si uvědomuje, jak složitý a úžasný tento biologický mechanismus ve skutečnosti je.

projít na článek

Recepty na kotlety

Pečeně neboli kotleta je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete. Je skvělá na minutky a smažení, dušení, pečení i uzení. Vynikající je i na grilu, na otevřeném ohni. U pečeně (pod páteří) najdeme panenskou svíčkovou. Maso se může připravovat s kostí nebo

projít na článek