Recept na pravé telecí osobuko počesku

České osobuko má svůj originální název Osso buco alla Milanese a je to typický milánský pokrm vyrobený ze stejnojmenného řezu hovězího masa.Maso na osobuko pochází z holenní kosti kojeného telecího masa. Z tohoto kusu se získávají plátky o výšce asi 3 až 4 cm s velkou morkovou kostí uprostřed. Nedílnou součástí milánského receptu osso bucco je gremolada, což je velmi jemně nasekaný citron, česnek a petrželka.Osobuko můžete podávat jako druhý chod, ale obvykle je doplněno o šafránové rizoto a tvoří s ním jeden pokrm. Ve verzi s rajčaty může být doplněna polentou nebo bramborovou kaší. Na územích jižně od řeky Pád se někdy podává s těstovinami.

projít na článek

Ossobuco a osobuko, jídlo s dírou v kosti

Osobuko je hovorový název jídla. Ossobuco či osso buco je italsky kost s dírou (osso je kost, buco díra), což odkazuje na přeseknutou morkovou kost uprostřed plátku telecí kližky. V západolombardském milánském nářečí se tento pokrm nazývá oss bus. Ossobuc

projít na článek

Telecí maso

Telecí maso je pro české strávníky zbytečným tabu. Telecí však nepatří jen do dietní stravy, je to nedílná součást světových kuchyní, a my se jen můžeme modlit, aby se dostalo plnohodnotně i na český trh. U telecího masa, stejně jako u mas jiných, platí t

projít na článek

Grilování u Jožíků

Přátele už tenhle pátek 7.6.začínáme Rib eye, telecí hanger,mořský vlk nebo krevety? Je to jenom něco málo co na vás čekágrilujeme na Kamado Joe!! (Nejde o kurz)

projít na článek

První recept je na světě :-)

Tak pomalu začínáme a první recept je už na světě - vlastně na webu. Žádný zázrak, ale je to jednoduchá a rychlá polévka, která vás zasytí a zahřeje.

projít na článek

Kokosový kmen - recept na oblíbenou mlsku

Také si rádi pochutnáváte na kokosovém kmenu, který se všude prodává? Připravte si ho doma, recept na kokosový kmen je totiž velmi snadný. Přesvědčte se!

projít na článek