Ostropestřec mariánský

Ostropestřec mariánský Mnoho lidí má v dnešní době problémy s játry. Vlivem velkého množství tuků, které používáme se naše játra nastačí zregenerovat. Naše babičky tolik tuků ve stravě neměly. My jimi začínáme den. Počínaje rohlíky, po masité obědy a mnohdy dobré večeře. K tomu nějaká uzeninka, smažené, tučná čokoláda, denně mléko, jogurty, alkohol. A když to vezmeme den po dni, je to za měsíc, rok, součet tuků v takovém množství, že se ještě divím, že to naše játra udrží. Tou...

projít na článek

Ostropestřec

Bylinka zvaná Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) dokáže přírodní cestou léčit játra. Opravdu, tohle není reklamní trik. Látka zvaná silymarin pomáhá obnovovat jaterní tkáň i v případě, že je nějak poškozená (steatóza, cirhóza, hepatitida). Silymari

projít na článek

K čemu je vám dobrý čaj z Ostropestřce mariánského

Ostropestřec mariánský je divoce rostoucí bodlák, na první pohled byste o něj ani nezavadili a rozhodně nepatří k rostlinám co si lidé trhají na louce pro potěšení ve váze. Jeho nevábný vzhled však vyvažuje složení semen, respektive látek, které se v nich

projít na článek

Může se člověk podívat na dno Mariánského příkopu?

Za nejhlubší místo na naší planetě je považován Mariánský příkop. Vědci naměřili neuvěřitelných 11 034 metrů. Až do roku 1960 byl svět přesvědčen, že je tento příkop hluboký 8 164. Nové měření příkopu přidalo další tři kilometry. Pokud byste se chtěli n

projít na článek

Jak hluboký je Mariánský příkop

Nás lidi vždy zajímaly ty „nej“ věci. Chceme vědět, které místo je nejvyšší, které nejhlubší, které moře je nejrozsáhlejší. O ty průměrné věci, či dokonce ty, které jsou na druhém místě, se zkrátka většina z nás příliš nezajímá, i když mohou být podstatně

projít na článek

Zahrada plná motýlů

Abychom zas potkávali na lukách desítky druhů pestrobarevných okřídlených hmyzích druhů, měli bychom přestat pěstovat ve velkém stylu produkty čistě pro svůj materiální prospěch a začít vysazovat na některé louky přirozené keře a rostliny, které tam od ne

projít na článek