Ostrov Gran Canaria v roce 2016 navštívilo celkem 15.101 Čechů

Česká republika hlásí rekord. Na Gran Canaria v loňském roce přiletělo celkem 15.101 Čechů, tedy o 3.039 (+25,19%) více než v roce předchozím. Jen v prosinci zavítalo na ostrov věčného jara z Čech, Moravy a Slezska 1.100 návštěvníků.

projít na článek

Gran Canaria zažila rekordní srpen, přijelo i 1.755 Čechů

Gran Canaria je z celého souostroví ostrovem s největším srpnovým nárůstem v počtu turistů. Čechů  v srpnu přijelo na Gran Canaria 1.755, což je o 629 více než loni. Stali se tak druhým skokanem roku (+55,86%).

projít na článek

Na pláži Melenara na Gran Canaria bylo vráceno do moře šest zachráněných želv

Celkem padesát mořských želv dorazilo  v roce 2016 do Centra pro ochranu přírody a její obnovu na ostrově Gran Canaria.  Nejvíce poraněných želv bylo nalezeno v pobřežních vodách Gran Canaria, čtyři jsou z vod poblíž ostrova El Hierro a tři od La Gomera. 

projít na článek

Čechů přiletělo na Gran Canaria letos již o pětinu více než loni

Zatímco ještě v únoru letošního roku zaznamenaly statistiky pokles v počtech Čechů, kteří přijeli strávit dovolenou na ostrov Gran Canaria, od března lze evidovat zcela obrácený trend. Měsíc co měsíc dosahují přírůstky návštěvníků ze srdce Evropy hned něk

projít na článek

Transavia spojí dvakrát týdně Mnichov a Gran Canaria, ceny od 59e

Lety byly zahájeny 29.10.2016 a Transavia létá na ostrov Gran Canaria ve středu a sobotu .

projít na článek

Gran Canaria chce být cílem pro triatlon, cyklistiku a běh

Gran Canaria Tri, Bike & Run je nová značka propagující ostrov Gran Canaria jako cíl pro triatlon, cyklistiku a běh. Všechny potřebné informace naleznou zájemci na webu www.grancanariatribikerun.com.

projít na článek