Ozvěny z jeskyně

Nejdůležitější událostí pátečního dne byl bezpochyby projev guvernéra amerického Fedu Jerome Powella na mezinárodním sympoziu bankéřů v americkém Jackson Hole. Ten dal ve své řeči jasně na srozuměnou, že je připraven začít se snižováním úrokových sazeb a tím upravit dosavadní směr měnové politiky. Dle jeho slov se inflace v USA výrazně snížila a je potřeba povzbudit napjatý trh práce. Recese se zatím nekoná. Samotná dynamika následných kroků bude samozřejmě záviset na průběžně přicházejících ekonomických datech a vývoji celé situace. V podobném duchu se zde vyjádřili i další bankéři Federálního rezervního systému, Patrick T. Harker a Raphael W. Bostic. Po projevu Jerome Powella si americký dolar připsal další ztráty. Proti koruně poklesl na 22,35 USDCZK, eurodolar vystoupal až na 1,12 EURUSD. Evropský makroekonomický kalendář zel prázdnotou, euro se prodávalo za 25,09 až 25,02 EURCZK. The post Ozvěny z jeskyně appeared first on Citfin.

projít na článek

Ledové jeskyně a polární záře - dva týdny na Islandu v pěti minutách

S blížící se zimou dnes přinášíme časosběr z nejméně zalidněné evropské země, Islandu. Nacházejí se zde nádherné přírodní scenérie, jako jsou ledové jeskyně, ledovce nebo lávová pole. Vydejte se na pětiminutovou časosběrnou procházku po této úžasné zemi.

projít na článek

Ropička zmapována

Když jsme v květnu pod vrcholem Ropice objevili nový vstup do neznámé jeskyně, první tam proniknul Roman a protože jeskyně nebyla veliká- nazval ji Roma „Ropička“. Roman s Monikou jen jeskyni prolezli a dnes jsme se vydali ji zmapovat a pokusit se prolong

projít na článek

Vše o nových Bazalech: Deník exkluzivně s primátorem a majitelem Baníku Ostrava

Hosty Deníku v podcastu Ostravské ozvěny byli vůbec poprvé dva hosté současně, a to primátor Ostravy Jan Dohnal a majitel FC Baník Ostrava Václav Brabec. Důvod je prostý – na Bazalech vznikne znovu fotbalový stadion. Kdy to bude? Kolik bude stát? Pro koli

projít na článek

Dechberoucí příroda na Islandu v úžasném časosběru

Mrazivé jeskyně, plující ledová tříšť, zasněžená pohoří, hvězdná obloha a spousta záběrů nádherné polární záře. Chtěli byste se podívat na Island? Pak je tento časosběr právě pro vás!

projít na článek