Pampeliška, respektive smetanka lékařská, je z pohledu zahradníků urputný plevel, ale srdce bylinkářek a bylinkářů zaplesá při jejich hojném výskytu. Mohou si tak nasbírat velké množství léčivé suroviny, ze které později doma vyrobí pampeliškový sirup, med a také nasuší trochu drogy na čaj.
Mladé smrkové výhonky se dají sbírat a konzumovat jen tak začerstva nebo také používat jako přírodní medicína v podobě smrkového medu. Léčivá síla smrkových výhonků, šišek a pryskyřice je v lidovém léčitelství známá už dlouhá léta. Stejně jako pampeliškov
projít na článekUž nám zase rozsvěcují zelené záhony a připomínají svými žlutými květy, že opravdu začalo jaro. Kdo? No přece ty staré známé pampelišky. Jsou jednou z prvních jarních potravin pro včely, jednou z prvních radostí pro holčičky při pletení věnečků a jednou z
projít na článek