Papež odsoudil masakry v Demokratické republice Kongo a vyzval k ochraně civilistů

Papež František apeluje na orgány KDR, aby učinily vše pro zastavení násilí ve východní části země a ochranu civilistů. Zároveň žádá o modlitby za mír ve všech zemích zmítaných válkou.

projít na článek

Papež při modlitbě Anděl Páně: Držme se Krista během zkoušek a bouří

Papež František při nedělní modlitbě Anděl Páně vyzval věřící, aby se během všech nejistot a strachů přiklonili ke Kristu, který bouře vždy utiší.

projít na článek

Papež při modlitbě Anděl Páně: Jsem svobodný jako Kristus, nebo svázaný světem?

Během nedělní modlitby Anděl Páně papež František povzbudil věřící, aby se učili z Ježíšova přístupu k penězům, moci a povrchnosti a lhostejnosti k nim. "Jste svobodní, jako byl Ježíš, nebo uvěznění povrchností?", tázal se věřících Svatý otec a vyzval je,

projít na článek

Papež ke slovenským biskupům: Prioritou je hlásat Ježíše

"Papež nám připomněl, že podstatou našeho poslání je modlitba a hlásání evangelia," uvedli po setkání se Svatým otcem slovenští biskupové, kteří jsou ve Vatikánu tento týden na návštěvě ad limina.

projít na článek

Papež komikům a bavičům: Pomozte nám snít o lepším světě

Papež František se dnes, v pátek 14. června dopoledne, setkal s více než stovkou známých komiků a bavičů z celého světa a povzbudil je, aby lidi rozveselovali a pomáhali jim vidět realitu se všemi jejími protiklady.

projít na článek

Rozsudek ESLP ve věci Torreggiani and Others v. Italy ze dne 8. 1. 2013, (43517/09 ), a další vývoj v ostatních evropských zemích 1

Evropský soud pro lidská práva vyzval Itálii k řešení přeplněnosti italských věznic, neboť podmínky, které zde panují, představují porušení Úmluvy o ochraně lidských práv a svobod, pročež odsouzeným osobám náleží nárok na odškodění. „Italský rozsudek” 8.

projít na článek