Papež ke slovenským biskupům: Prioritou je hlásat Ježíše

"Papež nám připomněl, že podstatou našeho poslání je modlitba a hlásání evangelia," uvedli po setkání se Svatým otcem slovenští biskupové, kteří jsou ve Vatikánu tento týden na návštěvě ad limina.

projít na článek

Papež komikům a bavičům: Pomozte nám snít o lepším světě

Papež František se dnes, v pátek 14. června dopoledne, setkal s více než stovkou známých komiků a bavičů z celého světa a povzbudil je, aby lidi rozveselovali a pomáhali jim vidět realitu se všemi jejími protiklady.

projít na článek

Papež odsoudil masakry v Demokratické republice Kongo a vyzval k ochraně civilistů

Papež František apeluje na orgány KDR, aby učinily vše pro zastavení násilí ve východní části země a ochranu civilistů. Zároveň žádá o modlitby za mír ve všech zemích zmítaných válkou.

projít na článek

Papež pro G7: AI není ani objektivní, ani neutrální

V pátek 14. června odpoledne vystoupil papež František na summitu lídrů zemí G7 v italské Apulii. František je vůbec prvním papežem, který na tomto fóru, na němž se scházejí vedoucí představitelé USA, Spojeného království, Itálie, Francie, Kanady, Německa

projít na článek

Papež při modlitbě Anděl Páně: Držme se Krista během zkoušek a bouří

Papež František při nedělní modlitbě Anděl Páně vyzval věřící, aby se během všech nejistot a strachů přiklonili ke Kristu, který bouře vždy utiší.

projít na článek

Papež se setkal s třetí skupinou kněží římské diecéze

Papež František v úterý 11. června rozmlouval s přibližně sto šedesáti kněžími, kteří přijali kněžské svěcení před jedenácti až devětatřiceti lety. Setkání proběhlo na Papežské salesiánské univerzitě a jednalo se o třetí a poslední ze schůzek s duchovními

projít na článek