Papež se setkal s třetí skupinou kněží římské diecéze

Papež František v úterý 11. června rozmlouval s přibližně sto šedesáti kněžími, kteří přijali kněžské svěcení před jedenácti až devětatřiceti lety. Setkání proběhlo na Papežské salesiánské univerzitě a jednalo se o třetí a poslední ze schůzek s duchovními jeho diecéze.

projít na článek

Papež komikům a bavičům: Pomozte nám snít o lepším světě

Papež František se dnes, v pátek 14. června dopoledne, setkal s více než stovkou známých komiků a bavičů z celého světa a povzbudil je, aby lidi rozveselovali a pomáhali jim vidět realitu se všemi jejími protiklady.

projít na článek

Dva zavraždění albánští kněží budou blahořečeni

Během audience udělené ve čtvrtek 20. června kardinálu Semerarovi, prefektovi Dikasteria pro svatořečení, papež František povolil vyhlášení dekretů o mučednické smrti kněží P. Luigiho Paliće z řádu menších bratří a P. Gjona Gazulliho. Schváleno bylo rovně

projít na článek

Královéhradecká diecéze má nové absolventy animátorského kurzu

Na diecézním centru života mládeže královéhradecké diecéze – na Vesmíru – složili noví animátoři mládeže závěrečné zkoušky. Společně pak oslavili mší svatou s královéhradeckým biskupem Janem Vokálem.

projít na článek

Noci kostelů v královéhradecké diecézi se účastnilo přes 36 tisíc návštěvníků

Královéhradecká diecéze otevřela veřejnosti 268 kaplí, kostelů, sborů a modliteben. Diecéze zaznamenala přes 36 400 návštěvníků.

projít na článek

Slavnostní bohoslužba na Krakovci

Pražská diecéze srdečně zve dne 5.7.2024 od 15:00 hodin na slavnostní bohoslužbu k uctění památky mistra Jana Husa s připomínkou 600. výročí úmrtí bratra hejtmana Jana Žižky na hradě Krakovec. V zastoupení biskupa pražského Davida Tonzara bohoslužbu slou

projít na článek