Dva zavraždění albánští kněží budou blahořečeni

Během audience udělené ve čtvrtek 20. června kardinálu Semerarovi, prefektovi Dikasteria pro svatořečení, papež František povolil vyhlášení dekretů o mučednické smrti kněží P. Luigiho Paliće z řádu menších bratří a P. Gjona Gazulliho. Schváleno bylo rovněž vyhlášení čtyř dekretů o hrdinských ctnostech.

projít na článek

FOTOGALERIE: Pouť kněží olomoucké arcidiecéze za vlastní posvěcení

Na pouť za vlastní posvěcení se vydali kněží olomoucké arcidiecéze v úterý 4. června 2024 k Panně Marii na Svatý Hostýn. Hlavním celebrantem mše svaté byl arcibiskup Josef Nuzík, po mši následovala adorace. Na závěr arcibiskup Nuzík posvětil opravenou a r

projít na článek

Ve Vítkovicích spojili modlitbu s pohybem

Od blahořečení Marie Antoníny Kratochvílové uplynulo 25 let. Její rodná farnost Ostrava-Vítkovice toto výročí propojila s pohybem a již počtvrté v řadě uspořádala cyklopouť. S organizací pomohla i Charita Ostrava.

projít na článek

FOTOGALERIE: Novokněží nastupují do služby

V sobotu v 22. června 2024 přijalo svěcení sedm nových kněží v Brně, Olomouci a na Svaté Hoře u Příbrami.

projít na článek

Mladá žena dala přednost životu svého dítěte před vlastním

13. června 2012 zemřela na rakovinu Chiara Corbella, mladá italská katolička, která dala přednost životu svého počatého dítěte před vlastním. Po pěti letech práce na kanonickém procesu je římská diecéze připravena uzavřít diecézní fázi a všechny shromáždě

projít na článek

FOTOGALERIE: Svěcení klášterního kostela sv. Terezie z Avily v Drastech

Nově vybudovaný kostel sv. Terezie z Avily v Drastech v sobotu 8. června posvětil arcibiskup pražský Jan Graubner, předseda ČBK. Koncelebroval také plzeňský biskup Tomáš Holub a mnoho dalších kněží. Slavnostní bohoslužbu přenášela živě Tv Noe .

projít na článek