Pastýřský list litoměřického biskupa Stanislava Přibyla před dobou prázdnin a dovolených

Přinášíme plné znění pastýřského listu litoměřického biskupa Stanislava Přibyla, který je adresovaný věřícím před dobou prázdnin a dovolených.

projít na článek

VIDEO: Mons. Stanislav Přibyl o návštěvě Baziliky sv. Pavla za Hradbami Říma

Velkým vzorem pro litoměřického biskupa Stanislava Přibyla, generálního sekretáře ČBK, je apoštol Pavel, který je pohřbený v bazilice sv. Pavla za Hradbami v Římě. O návštěvě tohoto místa hovoří biskup Stanislav i v dalším videu.

projít na článek

Pastýřský list pražského arcibiskupa k přípravě snoubenců a doprovázení manželů

Přinášíme nejnovější pastýřský list pražského arcibiskupa Mons. Jana Graubnera, předsedy ČBK, k přípravě snoubenců a doprovázení manželů, který se četl při bohoslužbách tuto neděli 16. června 2024 ve farnostech pražské arcidiecéze.

projít na článek

Předprázdninové kurzy a nová oblast Zdravotnické prostředky (Ámos 08/2022)

Co stihnete před prázdninami? Na čas prázdnin se většina z nám těší už od dětství. Podvědomě ho spojujeme s radostnými zážitky a zaslouženým odpočinkem. Proto ani my na dobu dovolených žádné „otevřené“ vzdělávací aktivity neplánujeme. Výjimku tvoří pouze

projít na článek

Nový vatikánský dokument o službě římského biskupa v ekumenickém kontextu

Vatikánské Dikasterium pro jednotu křesťanů vydalo dokument nadepsaný “Římský biskup”. Jak napovídá titul, věnuje se problematice služby římského biskupa v ekumenické perspektivě a reflektuje vývoj ve vnímání papežského primátu v posledních desetiletích.

projít na článek

Liberecký kraj bude na obnově památek spolupracovat s Biskupstvím litoměřickým

Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které podepsali Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, a Stanislav Přibyl, 2

projít na článek