Pažitka

Velmi výnosná odrůda, vhodná pro rychlení i pěstování na poli. Středně zelené, středně dlouhé a středně ojíněné listy mají větší průměr. Listy mají ostřejší chuť a vysoký obsah vitaminu C. Vegetační doba do prvé sklizně je cca 110 dní. Sklizeň lze několikrát opakovat. Odrůda velmi dobře přezimuje. Výsev na jaře nebo na podzim do sponu 20 x 10 cm.

projít na článek

Vaříme podle Luny

O víkendu se Luna nachází v poslední čtvrti. Příliv je minimální a nám Luna velí držet půst. Den je ve Vodnáři a to bychom měli obzvláště myslet na vnitřní ústrojí, jako jsou žíly a cévy. Žilám nesedí dlouhé sezení, musí v nich proudit krev. Přinášíme Vám

projít na článek

Bylinkové bramboráky

Bylinkové bramboráky Potřebujeme asi 10 pěkných velkých brambor pro 4 osoby. Může být místo brambor i cuketa i z ní uděláme chutné bramboráčky. 2 ks vejce asi 2 skleničky hladké mouky 1 sklenka strouhanky sůl pepř nebo chilli malinko kdo nepepří kmín m

projít na článek

Petrželový krém s lanýžem, pažitka a micro cress : Grant Jones

100 g šalotky 500 g kořenové petržele 750 ml plnotučného mléka 750 ml vody 70 g másla 100 ml polosuchého bílého vína citron sůl muškátový oříšek plátky bílého lanýže extra virgin lanýžový olej Frantoi Cutrera Šalotku orestujte na polovině másl

projít na článek

Trvalé mikroskopické preparáty sada 2101 (10 ks)

Sada 10 hotových preparátů Reprodukce rostlin v pevné a elegantní dřevěné krabičce. Sada krásných preparátů Vám umožní nahlédnout do jemných struktur rostlinných tkání. Kromě hotových preparátů máte v krabičce k dispozici 10 volných podložních a 10 krycíc

projít na článek

Bylinky po ruce? Pěstování na parapetu to umožňuje

Bylinky jsou voňavé, zdravé a velmi atraktivní. Trendem je jejich pěstování doma na balkoně nebo parapetu na okně. Jsou oblíbené a žádoucí čerstvé, ovšem ani sušené nezradí žádného kuchaře. Navíc v elegantních barevných nebo střídmě býlích květináčích, pr

projít na článek