Vaříme podle Luny

O víkendu se Luna nachází v poslední čtvrti. Příliv je minimální a nám Luna velí držet půst. Den je ve Vodnáři a to bychom měli obzvláště myslet na vnitřní ústrojí, jako jsou žíly a cévy. Žilám nesedí dlouhé sezení, musí v nich proudit krev. Přinášíme Vám recept na víkend 12.-13.5. MASOVÉ KULIČKY S BYLINKAMI 1 kg mleté sekané 5 lžic hl.mouky 3 lžíce strouhanky 4 vejce nasekaná pažitka hrst, nasekaný libeček hrst, nasekaná cibule hrst, může být...

projít na článek

Domácí pivo z melty (náhražka kávy)

Domácí pivo z melty (náhražka kávy) Pokud si chcete vypít lahodný mok, pak si udělejte pivko. Recept je z období války a pivko je zdravé. Do hrnce vlijeme 10 l vody, přidáme 0,5 kg sladové kávy, tedy melty a vaříme asi hodinu. Potom přidáme 10 g

projít na článek

Masové špízy zvepřové krkovičky se zeleninou pravá letní pochoutka

Masové špízy z vepřové krkovičky se zeleninou jsou pravou pochoutkou, která rozvoní váš gril a potěší všechny vaše hosty. Šťavnaté kousky krkovičky doplněné o barevnou směs čerstvé zeleniny vytvoří dokonalou harmonii chutí a barev na vašem talíři. Tyto šp

projít na článek

Červnový pohár objektivem Andrey Zavadilové

Páteční termín dostihového dne byl skutečně velkým lákadlem pro celou řadu fotografů a proto vám můžeme nabídnout další pohled, tentokrát fotografky Andrey Zavadilové. Navíc můžete jeden z dostihů sledovat z pohledu známé jezdkyně Jiřiny Andresové v sedle

projít na článek

Máme nové menu!

Od nového roku 2022 máme nové menu! Přidali jsme pár nových specialit, které si zaručeně zamilujete! Patří mezi ně například nové burgery, čevabčiči na špejli nebo výtečné bramborové šišky. V menu ovšem najdete i dosavadní speciality, kterým jsme jen mali

projít na článek

Vaříme guláše

Přinášíme Vám hned 50 inspirací na výborné guláše, od tradičního maďarského až po mnoho chutných kombinací z různých druhů mas a ingrediencí. Nezapomněli jsme ani na vegetariánský guláš, takže inspiraci nalezne opravdu každý!

projít na článek