Péče o afrického šneka

Téměř každý jsme se v životě setkali se šnekem. Jestliže jste prožívali své dětství venku, na hřištích a na zahradách, tak jste zde mohli spatřit tohoto tvorečka hlavně po deštích nebo ve vlhkých a mokrých podmínkách. Toto zvířátko tedy jistě všichni známe. Na světě existují i jiná zvířátka, které jsou téměř stejné jen mají větší či menší velikost. Toto se týká i tohoto zvířátka, ale je to africký druh. Tento druh je větší než ti, které jste mohli potkat právě na zahradě nebo někde v trávě či na maminčině zahrádce. Je to takzvaný suchozemský plž, který žije hlavně v Africe nejčastěji jej nalezneme v tropickém lesu. Řadí se mezi největší suchozemské plže, protože dorůstají velikosti dvaceti centimetrů, a to se bavíme pouze o ulitě. Dožívají se pěti až sedmi let, ale v zajetí i deseti. Jejich pohyb je umožněn svalnatou nohou. Jejich ulita je nejčastěji zbarvená do hněda. Na ulitě se mohou nacházet světlé proužky. Mohou mít také krémovou barvu. Zbarvení záleží na tom, kde žijí a čím se stravují. Díky ulitě můžeme poznat, jak je na tom šnek se zdravím. Pokud se ulita rozbije, musíme ji spravit. K tomu, aby byla krásná a pevná šneci potřebují jíst sépiovou kost. V České republice nežije tento druh volně v přírodě. Pořídit si jej můžete zakoupením ve zverimexu nebo přímo od chovatele. Jejich strava není pro chovatele nijak náročná. Ve volné přírodě se živí popadaným ovocem a různými listy. V zajetí jim lidé mohou dávat různé druhy ovoce a zeleniny. Namočené piškoty, uvařené brambory, sépiovou kost a různé listy, které najdeme na zahradě. Příkladem může být pampeliška. K chovu pro ně potřebujeme mít nějaké umístění. Nejčastěji si můžete pořídit akvárko nebo terárko. Jako podestýlka slouží kokosové vlákno. Jejich chov není náročný. Finančně ani jinou formou Vás moc nezatíží. Ve zverimexu se jejich cena pohybuje okolo třiceti až padesáti korun. Článek Péče o afrického šneka se nejdříve objevil na Bosman .

projít na článek

Tomáš Svoboda veze bronz z afrického poháru

Bratr olympijského vítěze v pětiboji, triatlonista Tomáš Svoboda, vyrazil na exotický ostrov Mauricius, kde se v sobotu postavil na start triatlonového závodu ATU Le Morne Afrického poháru na sprint distancích (750m plavání - 20km cyklistiky - 5km běhu).

projít na článek

Péče o tetování

Péče o tetování: Jak se starat o nové tetování Péče o tetování se liší jednak podle místa tetování a taky podle stylu. Jinak se totiž budete starat o malou obrysovou kérku a jinak o velkou potetovanou plochu. Ale nebojte, naši tatéři vám vždy dají návod,

projít na článek

Reforma dlouhodobé péče v ČR

Zúčastnil jsem se přípravy reformy dlouhodobé péče v České republice. Výsledná studie je k dispozici zde: https://www.apsscr.cz/files/files/A4_STUDIE%20LCT%202021_FINAL.pdf The post Reforma dlouhodobé péče v ČR appeared first on Martin Potůček.

projít na článek

Přímo z pece Pizza Giovanni

Pizza Giovanni přímo z pece! Nově v nabídce v prodejnách Trefa České Budějovice Družba a v Borovanech. Rychlý oběd nebo večeře – to je Pizza Giovanni přímo z pece! Denně pro vás pečeme tyto pizzy: Margarita, Sýrová, Klasik, Salámová nebo Mexicana. Cena 1

projít na článek

Tomáš Svoboda opět zářil na světovém poli sprinttriatlonu.

Ve dvou víkendech dvě medaile. Nejdřív bronz v závodě na Mauriciu, teď stříbro na ATU Sharm El Seikh, závodě Afrického poháru a Pan Arabského šampionátu. Na vítězného Maďara Tarnaie chybělo Tomášovi Svobodovi v sobotu 2. dubna pouhých osm vteřin.

projít na článek