Pečení perníčků

Tradiční pečení vánočních perníčků si vyzkoušely děti z družiny IV na Fr. Skaunicové. Válení těsta, vykrajování tvarů i následné zdobení mandlemi proběhlo v dobré náladě a dětem se práce moc dařila. Perníčky se povedly a všem moc chutnalo. Článek Pečení perníčků se nejdříve objevil na Speciální škola ELPIS Brno.

projít na článek

Pečení vánočních perníčků

S dětmi v družině jsme prožili krásné, voňavé odpoledne při pečení vánočních perníčků. Všechny moc bavila práce s těstem. Perníčky se nám povedly a ochutnávka nesměla chybět. (ŠD Fr. Skaunicové skupina 3) Článek Pečení vánočních perníčků se nejdříve obje

projít na článek

Amonium

Amonium – jinak řečeno cukrářské droždí nebo pospěšná sůl – se při vyšších teplotách mění v plyn, který těsto kypří při pečení. Při přípravě těsta se musí dbát na to, aby ostatní suroviny byly chladné. Těsto by se ihned po smíchání mělo zpracovat nebo umí

projít na článek

Vánoční perníčky od paní Evy

Musíme se s vámi podělit o další ukázku vánočních perníčků, které jste nám zaslali. Hodně se mluví o tom, že stále více lidí nemá na vlastnoruční přípravu vánočního cukroví čas, z generace na generaci předávané recepty zůstávají zavřené v domácích kuchařk

projít na článek

Motýlci pečení

The post Motýlci pečení appeared first on MŠ a ZŠ Vedrovice.

projít na článek

Pečení

Pečení je úprava poživatin a pokrmů působením suchého tepla. Teplo se v pokrmu šíří vedením, a vzhledem k tomu, že se většinou pečou větší kusy, trvá pečení dlouho. Proti připalování na povrchu se pokrmy polévají šťávou, proti připalování od pečicí nádoby

projít na článek