Pečení je úprava poživatin a pokrmů působením suchého tepla. Teplo se v pokrmu šíří vedením, a vzhledem k tomu, že se většinou pečou větší kusy, trvá pečení dlouho. Proti připalování na povrchu se pokrmy polévají šťávou, proti připalování od pečicí nádoby se teplota snižuje podléváním vodou (maximální teplota varu 100 °C). Dokud je na pekáči alespoň trochu vody, maso se nepřipálí. Když se ale všechna voda vypaří, teplota už může stoupnout nad 100 °C a maso se začne pálit.
Tradiční pečení vánočních perníčků si vyzkoušely děti z družiny IV na Fr. Skaunicové. Válení těsta, vykrajování tvarů i následné zdobení mandlemi proběhlo v dobré náladě a dětem se práce moc dařila. Perníčky se povedly a všem moc chutnalo. Článek Pečení p
S dětmi v družině jsme prožili krásné, voňavé odpoledne při pečení vánočních perníčků. Všechny moc bavila práce s těstem. Perníčky se nám povedly a ochutnávka nesměla chybět. (ŠD Fr. Skaunicové skupina 3) Článek Pečení vánočních perníčků se nejdříve obje
Pečení v našich zeměpisných šířkách představuje dlouholetou tradici. Nastane víkend a pečeme. Současná doba je hektická, máme stále méně času a pak přijde volný víkend a nás čeká vaření a pečení. Vše se zjednodušuje, tak proč nevyužít jednodušší metody na
projít na článekMouka je jedním z nejdůležitějších ingrediencí při pečení a vaření. Tradičně se používá pšeničná mouka, ale v poslední době se stále častěji setkáváme s alternativními moukami, jako je mandlová mouka. V tomto článku se podrobně podíváme na výhody a nevýho