Perník

Jednou z typických buchet v řadě domácností je určitě perník. Tato rychlá a jednoduchá buchta plná kakaa s vůní perníkového koření okouzlí nejenom dospělé, ale i děti. Můžete ho proříznout a naplnit jakoukoliv marmeládou, polít hořkou čokoládou, posypat kokosem či jinými ořechy nebo podávat s kopečkem šlehačky a lístkem máty.  Ingredience 300 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 30 g kukuřičného škrobu 25 g kakaa 150 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 2 vejce 300 ml polotučného mléka 200 ml oleje 1 kypřicí prášek a 1/2 lžičky jedlé sody 1 lžíce skořice, 1 lžička perníkového koření na dozdobení: povidla, kokos Postup Smícháme všechny sypké ingredience- mouky, škrob, cukry, kakao, koření, a nakonec i kypřící prášek a sodu. Přidáme zbylé tekuté ingredience: mléko s rozmíchanými vejci a olejem. Vypracujeme těsto, které nalijeme na plech s pečicím papírem (já použila vyšší menší plech 3426 cm) Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 25-30 minut. Nakonec perník pomažeme povidly a posypeme strouhaným kokosem. Článek Perník se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Velikonoční perník zdarma

Vážení zákazníci, při nákupu nad 400 Kč dostanete perník zdarma. Akce platí od 12. do 13.4.2017 ve všech supermarketech Trefa. Výdej na pokladnách do vydání zásob.

projít na článek

Za nákupy perník zdarma

Přijeďte na velikonoční nákupy do Trefy. Jako bonus obdržíte při nákupu nad 400 Kč perník zdarma. Akce s perníkem platí od 3.4.-4.4.2015.

projít na článek

Vánoční perník

Ten, o němž se píše ve starých letopisech, s tím současným neměl sice mnoho společného, jedno však jistě: patřil mezi tradiční a ceněné pochoutky, jejichž důležitou složkou byl med. A medem (čili strdím) podle Starých pověstí českých tyto země oplývaly.

projít na článek

Bílý perník ozdobí Velikonoce v Perníkové chaloupce

Spolková samospráva na vědomost dává, že v KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU® pod hradem Kunětická hora u Pardubic bude 16. a 17. dubna 2022 jedinečná sláva!

projít na článek

Perníkovej Táta

- domácí máslová bulka @unclebaker - 100% hovězí z českého chovu - perníková majonéza - cheddar - mix salátů - jablečno-perníkové chutney Vánoce Vánoce přicháázejíí a náš další 3týdenní speciál též. Homemade bulka, maso, sýr a salátek jsou

projít na článek