Photoshop 24.5.0 zásadně změní možnosti odstranění objektu zfotografie

Odretušovat dnes cokoli z fotografie je již daleko snazší, než tomu bylo kdykoli dříve. Nástroj který se objeví v nové verzi Adobe Photoshop 24.5.0 vše ale ještě zlehčí. Odstranit dnes objekt z fotografie už není tak manuální, jako tomu bylo dříve pouze s klonovacím razítkem. Hodně nám k tomu pomáhá několik nástrojů Adobe Photoshop právě pro odstranění objektů. Pro retuš se využívá například „bodový retušovací štětec“ a skvělý je i automatický nástroj „vyplnit podle obsahu“, kde lze určit z jaké části fotografie se má obsah využít k doretušování, takže výsledky s tímto nástrojem jsou velmi dobré. Nejde si nevšimnout, že na zahraničních youtube kanálech již delší dobu testují v Adobe Photoshop (Beta) nový nástroj s názvem „odebrat“ (Remove tool). Jsem trošku opatrný když něco vyjde v Beta verzi, protože už párkrát jsem se přesvědčil, že ne vždy to stejně funguje ve verzi ostré. Rozhodl jsem se alespoň tento nástroj otestovat a zjistit, zda-li je opravdu tak silný, jak je na zahraničních kanálech prezentováno. Bodový retušovací štětec jsem používal velmi často a je ideální například pro odstranění nežádoucích objektů v pozadí, trčících vlasů, škrábanců, drátů elektrického napětí ve fotografii atd. Takže při testování jsem nový nástroj porovnával právě s bodovým retušovacím štětcem. Nástroj s názvem odebrat (Remove tool) se zatím chová opravdu skvěle. Je chytřejší, než jsem čekal. Práce s ním, je sice o něco pomalejší než s bodovým retušovacím štětcem, ale výsledek je o dost lepší. (jen pro zajímavost výpočet tohoto nástroje bude pravděpodobně celkem záběr pro výkon, protože když jsem nahrával tutoriál a Photoshop počítal co odretušuje, nestíhal se mi správně zaznamenávat zvuk na disk, což mě na mém M1 Macbook PRO celkem překvapilo). Otestoval jsem nástroj na několika fotografiích a výsledek publikoval do tutoriálu, který najdete zde, nebo pod tímto článkem. Doufám, že až vyjde tento nástroj v ostré verzi, bude fungovat třeba ještě o něco lépe a né hůř, jako tomu už párkrát bylo, když nástroj přešel z betaverze do verze ostré. Uvítal bych, aby zde byla i možnost retušovat po přímce s podřženou klávesou SHIFT, což jsem s bodovým retušovacím štětcem využíval velmi často, ale zde tato funkce zatím nefunguje (tedy alespoň na MAC verzi nefungovala v době psaní tohoto článku). Jinak mu ale zatím není opravdu co vytknout. Výsledky fotografií s tímto nástrojem vás příjemně překvapí.   //www.youtube.com/watch?v=g5SykM_-4ngThe post Photoshop 24.5.0 zásadně změní možnosti odstranění objektu z fotografie first appeared on dtpko.cz.

projít na článek

Nový nástroj na odstranění objektu zfotografie (10:22)

To view this content, you must be a member of Pavel's Patreon at $1 or more - Click "Read more" to unlock this content at the sourceThe post Nový nástroj na odstranění objektu z fotografie (10:22) first appeared on dtpko.cz.

projít na článek

Odstranění nežádoucích objektů vkrajině (23:08)

To view this content, you must be a member of Pavel's Patreon at $1 or more - Click "Read more" to unlock this content at the sourceThe post Odstranění nežádoucích objektů v krajině (23:08) first appeared on dtpko.cz.

projít na článek

Akce pod vodou 1.0 – Photoshop CZ akce

To view this content, you must be a member of Pavel's Patreon at $1 or more - Click "Read more" to unlock this content at the sourceThe post Akce pod vodou 1.0 – Photoshop CZ akce first appeared on dtpko.cz.

projít na článek

Alternativa za Photoshop. Online, zdarma, jednoduše

Při tvorbě webových stránek se neobejdete bez grafického editoru. Velmi často budete potřebovat fotografii nebo jinou grafiku na webu upravit. Pokud chcete změnit rozlišení, snížit velikost, udělat ořez nebo použít oblíbený filtr, můžete využít buď standa

projít na článek

Tři tipy na úpravy fotografií vAdobe Photoshop

Je tu nový tutoriál a ukážeme si další tři tipy, které vám pomohou s úpravou jakékoli fotografie. Ukážeme si jak nám mohou s úpravou pomoci Neural filtry, nebo jak odstraníme nežádoucí objekt přímo v Camera RAW. Když se poprvé v Adobe Photoshop objevily

projít na článek