3 vejce 100 g hladké mouky 40 g škrobu (Solamyl, Maisena) 120 g cukru 20 g másla 100 ml mléka 1 lžička kypřicího prášku 1 špetka soli Troubu zahřejeme ma 190 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Mléko s máslem ohřejeme…
70 g hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 3 vejce 120 g cukru krupice Ganache: 100 g čokolády hořké víceprocentní 80 ml smetany 33% Dokončení: 100 g bílé čokolády 100 g pomerančové čokolády 1-2 balíčky želatinových…
projít na článekZ uvedených ingrediencí, které si připravíme, vypracujeme těsto. Na pocukrovaném papíru z něj rozválíme placku, na ní naneseme náplň (ingredience na ni jsou uvedeny samostatně viz níže), kterou připravíme obvyklým způsobem, a zavineme. Před konzumací dopo
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího? Oproti klasické piškotové roládě je takto díky máku mi
projít na článekPiškotové těsto je vhodné na dorty a rolády, ale i na klasické bábovky. Jeho příprava není složitá ani náročná, vždy je však potřeba dodržet v recepturách uvedené druhy i množství surovin, a samozřejmě také postup. Níže se můžete inspirovat vybranými rece
projít na článekTěsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 hrnek mléka 1/4 hrnku rostlinného oleje 1 prášek do pečiva 3 žloutky Pudinkový krém: 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku cukr podle chuti 500 ml mléka 2 lžíce kakaa…
projít na článek