Piškotová roláda s pomocí varného mixéru

70 g hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 3 vejce 120 g cukru krupice Ganache: 100 g čokolády hořké víceprocentní 80 ml smetany 33% Dokončení: 100 g bílé čokolády 100 g pomerančové čokolády 1-2 balíčky želatinových…

projít na článek

Piškotová roláda z horkého mléka

3 vejce 100 g hladké mouky 40 g škrobu (Solamyl, Maisena) 120 g cukru 20 g másla 100 ml mléka 1 lžička kypřicího prášku 1 špetka soli Troubu zahřejeme ma 190 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Mléko s máslem ohřejeme…

projít na článek

Piškotová roláda

Z uvedených ingrediencí, které si připravíme, vypracujeme těsto. Na pocukrovaném papíru z něj rozválíme placku, na ní naneseme náplň (ingredience na ni jsou uvedeny samostatně viz níže), kterou připravíme obvyklým způsobem, a zavineme. Před konzumací dopo

projít na článek

Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem

Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího? Oproti klasické piškotové roládě je takto díky máku mi

projít na článek

Piškotová bábovka

Piškotové těsto je vhodné na dorty a rolády, ale i na klasické bábovky. Jeho příprava není složitá ani náročná, vždy je však potřeba dodržet v recepturách uvedené druhy i množství surovin, a samozřejmě také postup. Níže se můžete inspirovat vybranými rece

projít na článek

Krůtí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Časově trochu náročnější recept (většinu času ale zabere samotné pečení), ale i méně zkušený kuchař by jej měl zvládnout včetně přílohy za méně než dvě hodiny. Suroviny: 1 vykostěné krůtí stehno (asi 750 g) 100 g choriza 6 sušených rajčat 2 lžičky dijonsk

projít na článek