Plněné záviny

Plněné záviny jsou oblíbenou pochoutkou ke kávě nebo čaji. Mnoho lidí si je dává i k snídani například i s jogurtem. Můžete si vybrat více variant, tedy různé náplně (ořechová, maková, tvarohová, višňová, jablečná). Nejoblíbenější je v současné době maková a tvarohová náplň. Vždyť člověk si může dobře pochutnat za celkem málo peněz.  Co sledovat při koupi? Při koupi se určitě dívejte na etiketu a na složení výrobku. Proč je to důležité? Určitě se mnou budete souhlasit v tom, že domácí udělaný závin je prostě nejlepší věc. Sami si do něj nepřidáte nic, co nechcete jíst. U průmyslově vyráběných závinů si musíte na složení dávat pozore. Je dobré sledovat několik informací. Určitě se dívejte na barviva a chemické látky, které mohou být obsažené v tomto výrobku, čím méně takových látek je, tím lépe. Je dobré sledovat i obsahu cukru v takovém výrobku, protože není potřeba, aby bylo zbytečně velké množství cukru. Často kromě cukru bývá ještě součástí umělé sladilo nebo další. U plněných závinů je důležitý i podíl náplně na výrobku. Určitě nechcete jíst pouze těsto a náplně málo. Toto se kdysi dost stávalo, že na první pohled to vypadalo, že je náplně opravdu hodně. Doma jste si závin rozkrojili a zjistili jste, že náplně je tam opravdu málo. Proto si takovou informaci určitě zjistěte z etikety složení výrobků. Pokud je závin plněný ovocnou náplní, tak se také dívejte na podíl ovoce, který je v náplni. Čím větší podíl ovoce, tím lépe.   Cena závinu Myslíte si, že je cena rozhodující faktor? U tohoto výrobku to tak nemusí být. Samozřejmě mohu potvrdit, že pokud je produkt přímo od pekaře a koupíte ho v pekárně, tak je to úplně něco jiného. Nicméně musíte počítat s tím, že pokud se rozhodnete pro koupit v pekařství, tak zaplatíte větší cenu. Plyne z toho to, že si připlatíte za kvalitu. Nicméně ani v obchodních řetězcích nemusí být kvalita o tolik horší. Záleží na konkrétním obchodě, měl jsem závin za 19 Kč a byl naprosto perfektní. Naopak jsem měl závin za 45 Kč a musím říci, že nebyl zrovna dobrý a náplně bylo opravdu poměrně málo.  Článek Plněné záviny se nejdříve objevil na LuckyLucky.

projít na článek

Plněné buchty Z Gruntu

Plněné buchty Z Gruntu pro vás vyrábějí Vltavotýnské lahůdky. Ve všech prodejnách Trefa si můžete vybrat buď povidlové, makové nebo tvarohové. Dobrou chuť.

projít na článek

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Máme zde úplně nejrychlejší oběd. Stačí vám, když si nejdříve dáte vařit vodu v hrnci na sporák. Připravte si mísu, do ní dejte jeden tvaroh ve vaničce, jedno vejce, 2 lžíce oleje a půl kila polohrubé mouky. Toto vše zamícháte, vždy si utrhnete trochu

projít na článek

Udržovací roztok 100ml

Uchovávací roztok pro elektrody pH metrů plněné 3 molárním roztokem chloridu draselného (Milwaukee, Platinium, Adwa, Essential apod.)

projít na článek

25.1.2024

25.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Fr

projít na článek

24.1.2024

24.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Ža

projít na článek