PO KAŽDÉM SNĚNÍ PŘIJDE PROBUZENÍ...

…a i my se z našeho již 14. ostravského divadelního snu museli probudit. Ale tak už to zkrátka chodí a nic nemůže trvat věčně – ani sen, ani naše Dream Factory… a to i přesto, že jste si s námi to snění prokazatelně užívali, protože za těch 8 dní nás na 20 různých místech, kde se odehrálo více než 30 akcí, navštívilo přes 4000 snílků, z čehož jsme nadšení a děkujeme vám za vaši podporu! Když už se nyní nacházíme všichni v plně bdělém stavu, chceme poděkovat všem, kdo se na našem letošním snění podíleli. Festival bychom nemohli realizovat bez finanční podpory Statutárního města Ostrava, Moravskoslezského kraje, Ministerstva kultury ČR, Nadace ČEZ a Ostravských vodáren a kanalizací, jejichž dlouhodobá podpora nám umožňuje nejen rok co rok rozesnívat Ostravu, ale i my si díky nim troufáme každoročně snít o tom, že za rok uděláme festival zas o něco lepší. S tím nám samozřejmě pomáhají i další partneři: breAd, Café Rotigel, České dráhy, Harmony Club Hotel, ha-vel, Ostravar, Ostravské komunikace, a.s., RailReklam a Rengl, kterým také patří náš velký dík. Děkujeme i všem mediálním partnerům, díky nimž se o festivalu vždycky zaručeně dozvíte, za což můžou: Sanit, Led multimédia, Divadlo.cz, Divadelní noviny, Český rozhlas Ostrava, Magazín Patriot a kulturní deník Ostravan.cz. Festival bychom také dost těžko realizovali, kdybychom neměli kde a co hrát, proto velké poděkování patří Domu kultury města Ostravy a Divadlu Petra Bezruče, že nám dovolili se takřka na týden zabydlet v jejich prostorech. Díky patří i Národnímu divadlu moravskoslezskému, Staré aréně, Studiu G, Komorní scéně Aréna, Janáčkově konzervatoři, Církvi bratrské a Kostelu sv. Václava, že nám otevřeli své brány pro uskutečnění festivalových představení. Ta by se ovšem jen těžko uskutečnila bez těch, kteří ta představení přijeli odehrát, proto jsme moc rádi, že naše pozvání přijali Divadelní spolek JEDL, Divadlo Letí, Činoherní klub, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Andreja Bagara, Divadlo NoD, Divadlo Na zábradlí, Geisslers Hofcomoedianten, Jihočeské divadlo, Ridina Ahmedová, Spitfire Company, Dejvické divadlo, Činoherní studio Ústí nad Labem, bazmek entertainment, Bratři v tricku, Prešovské národné divadlo, Divadlo v Dlouhé. Zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na studenty z pražské DAMU, brněnské JAMU, bánskobystrické AKU a domácí Janáčkovy konzervatoře, kteří se na našem festivale představili úplně poprvé v soutěžní studentské sekci nazvané Student Factory. A na závěr musíme také poděkovat všem členům organizačního týmu, bez jejichž úsilí a nasazení by festival buď vůbec nebyl, nebo nevypadal tak, jak vypadal. Mezi ně počítáme samozřejmě i redakci Snáře z továrny, která vás dennodenně zpravovala o tom, co vás čeká, nebo referovala o tom, co jsme mohli zhlédnout. DĚKUJEME VŠEM ZA 14. ROČNÍK DREAM FACTORY OSTRAVA! Nyní už nám zbývá jediné… začít snít o tom, co si pro vás připravíme pro ročník 15.!

projít na článek

Citronový Cheescake

Celosvětově jeden z nejoblíbenějších koláčů je ve své podstatě velmi jednoduchý. Ale platí, že čím jednodušší recept, tím více záleží na každém detailu, aby byl celek dokonalý. Vyzkoušejte můj recept, výsledek bude stát za to! 250g sušenek lotus (nadrcené

projít na článek

Pieta.

Přijde chlapík do stavebnin: Prosím, dejte mi ty křížky na kladení dlažnic, takových 30.000 kousků. Prodavač: Prosím Vás, nač tolik? Chlapík: Ale, mýmu šéfovi umřely včely a požádal mne, abych je křesťansky pochoval.

projít na článek

WOWO design

Představujeme nový design na OSTROfě! Nová značka WOWO DESIGN, to jsou krásné věci ze dřeva. Od jednoduchých prstýnků, náušnic, náhrdelníků kdokonale opracovaným tvarům elegantních šperků amisek. Na své si přijde... Více informací

projít na článek

Duna: Část druhá může mít pokračování, říkají herečka Zendaya a režisér Denis Villeneuve

Zendaya hraje ve filmu Duna: Část druhá postavu Chan. Netrpělivě očekávané pokračování do kin přijde v netradiční datum 29. února.

projít na článek