Podmínky umístění zvířete

Zájemce o kočku si zvíře odnese pouze v případě, že se nebude jednat o zprostředkované umístění. Do nového domova je zvíře předáváno na základě závazné smlouvy o předání zvířete, která vymezuje práva a povinnosti osvojitele, a s informačními materiály (informace o péči o kočku, kocoura a kotě). Osvojitel je povinen umožnit zástupci předávající organizace kontrolu zvířete. S osvojitelem zvířete jsou nejprve probrány podmínky, které může zvířeti poskytnout, a poté mu je doporučeno vhodné zvíře...

projít na článek

Prodej včelstva

Včelstva lze získat různým způsobem. Ať si vyberete jakýkoliv, mějte vždy na mysli zdravotní rizika přesunu včelstev. Nejen z tohoto důvodu je zapotřebí mít přesun ošetřen i legislativně (veterinární atest na přesun zvířete). Konkrétní požadavky je vhodné

projít na článek

Nizky roštenec | Striploin

Nejlepší část hovězího masa, které se v ČR používá, je roštěná. Tu najdeme na hřbetu zvířete, kde maso získává skvělé mramorování. Díky tomu patří mezi nejcennější kousky masa.

projít na článek

Jak vybrat maso na steak?

Odborně řečeno maso označujeme kosterní svalovinu zvířat. Svaly jsou potřeba k pohybu zvířete. Ty, které jsou využívány více, bývají tužší. Naopak méně využívané svalstvo bývá zpravidla křehčí.

projít na článek

Potvrzení o výši vynaložených výdajů za umístění dítěte v MŠ za rok 2023

Potvrzení o výši vynaložených výdajů za umístění dítěte v MŠ za rok 2023 je k dispozici na třídách. Tiskopis se vydává pouze těm, kteří za dítě v roce 2023 platili školné. Potvrzení školkovného za děti, které již do MŠ nechodí je připraveno v kanceláří MŠ

projít na článek

Hovězí roštěná

Hovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.

projít na článek