Podzimní procházky prospívají nejen psychickému zdraví

Podzim je krásné období, kdy se příroda mění a nabízí nám mnoho krásných zážitků. Procházky v přírodě jsou skvělým způsobem, jak si užít podzim a zároveň prospět svému zdraví. A to nejen tomu fyzickému, ale i psychickému. I když se to nezdá, na procházce podzimní přírodou naše mysl odpočívá a čerpá nové síly. Podzimní procházky mají mnoho pozitivních účinků na naše tělo i mysl. Jedním z nejvýznamnějších je zlepšení psychického zdraví. Procházky v přírodě nám umožňují odpočinout si od každodenního stresu a napětí. Při procházkách se uvolňuje endorfin, což je hormon štěstí, který nám pomáhá zlepšit náladu a snížit úzkost. Čas si na procházku můžeme najít kdykoli, i jen čtvrthodina v parku nebo v lese pomůže změnit náladu k lepšímu a vyčistit si hlavu i urovnat myšlenky. Využít lze třeba pauzu na oběd a projít se v parku, zahledět se do větví stromů na zbarvené listí nebo vnímat jeho šustění pod nohama. Podzimní procházky také pomáhají zlepšit kvalitu spánku a snížit riziko deprese, někomu může vyhovovat projít se před spaním. Dalším pozitivním účinkem podzimních procházek je zlepšení fyzické kondice. Procházky v přírodě jsou skvělým způsobem, jak si procvičit svaly a zlepšit kardiovaskulární kondici. Při procházkách se také spalují kalorie, což může pomoci při hubnutí. Pokud se rozhodnete vyrazit na procházku, měli byste se na ni připravit. Zvolte si vhodné oblečení a obuv, které vás ochrání před chladem a vlhkem. Pokud plánujete delší procházku, nezapomeňte si s sebou vzít dostatek tekutin a svačinu, třeba když se chystáte na výlet o víkendu. Velkou radost mají z procházek čtyřnozí mazlíčci, takže můžete spojit příjemné s užitečným, uklidňující procházku s venčením. Třeba vás napadnou nové trasy, kam se vydat a co nového vidět, a užijete si společný čas se svým mazlíčkem.

  • Web: Faceman
  • Aktualizace: 4.3.2024
projít na článek

podzimní fotosoutěž

Už jste si všimli? Podzim přichází a s ním nádherná každoroční paleta barev! Užijte si proto procházky naší krásnou přírodou a vyfoťte místo, které je vašemu srdci blízké.  Připravili jsme pro vás jedinečnou Podzimní fotosoutěž, ve které můžete vyhrát  j

projít na článek

Podzimní lekce

Podzimní lekce Nordic Walkingu pro seniory už jsou v plném běhu. Abyste nepřišli o žádnou z našich pravidelných lekcí, přinášíme před “podzimní sezonou” shrnutí toho co, kdy a kde..

projít na článek

Podzimní prázdniny a omezení lekcí

Hezký den, přeji krásné podzimní dny a posílám pár informací k rozvrhu koncem října: Nedělení lekce jógy pro zdraví v DSL v Roudnici bude přesunuta na pondělí 28.10.2019 od 19:00. Pondělní lekce 28.10. se ruší v A-fitness. Pok

projít na článek

HALLOWEEN A PODZIMNÍ VÝZDOBA

Školáci si svůj kout před školou podzimně vyzdobili dýněmi a květiny v truhlících vystřídaly podzimní aranže.

projít na článek

6.10.2018 Podzimní část 15. ročníku kolvětrání

Podzimní část dalšího ročníku kolvětrání se opět blíží. A jako každý rok tuto dobrou akci podporujeme. Projedete se s námi? Příspěvek 6.10.2018 Podzimní část 15. ročníku kolvětrání pochází z Středočeská ovocnářská unie z.s.

projít na článek