Poezie železa

Evropská sekce Jazykového gymnázia Pavla Tigrida ve spolupráci s Velvyslanectvím Francie v České republice a Francouzským institutem v Praze vyhlašuje 5. ročník mezinárodní výtvarné soutěže u příležitosti Dne Frankofonie a 100. výročí narození francouzského architekta Gustava Eiffela.

projít na článek

Poezie železa – vernisáž je tady!

Slavnostní ocenění vítezů mezinárodní výtvarné soutěže Poezie železa a vernisáž vybraných děl proběhne ve čtvrtek 31. 3. 2023 ve foyer naší školy. Jste srdečně zváni na prohlídku.

projít na článek

Jak jsme objevili radost z recitace aneb Poezie žije a vede se jí nadmíru skvěle…

V roce 1999 byl 21. březen vyhlášen organizací UNESCO Světovým dnem poezie. U nás na gymnáziu jsme si letos udělali rovnou celý měsíc poezie! Malá chvilka poezie o velké – tak akci nazvali učitelé, kteří ji připravili.

projít na článek

Den poezie 2016: Žádný člověk není ostrov aneb Lonesome no more!

Již 18. ročník celorepublikové akce Dne poezie v rámci našeho gymnázia se uskuteční v Knihovně města Ostravy na pobočce v Ostravě-Porubě, Opavská 6111 od 17.00 hodin. Rodiče, učitelé a všichni příznivci poezie, jste srdečně zváni.

projít na článek

Den poezie jako příležitost k setkání

Už tradičně se žáci i učitelé naší školy zapojují do celostátního festivalu s názvem Den poezie. A dělají to neobyčejně rádi. Příprava je náročná, bere spoustu času. Ovšem výsledek nakonec vždy stojí za to.

projít na článek

Den poezie

Ve čtvrtek 13. 11. 2014 se již pošesté studenti našeho gymnázia zúčastnili mezinárodního Dne poezie, který už tradičně proběhl v prostorách pobočky Městské knihovny Ostrava na Opavské ulici. Netradičně však letošní večer zahájil nově vzniklý pěvecký sbor

projít na článek