Pohřeb

Arabské přísloví říká, že smrt je jediná spravedlnost. Přijde si pro každého bez ohledu na jeho postavení ve společnosti i množství peněz na kontě. Nikdo si nemůže být jistý, kdy přijde, ale všichni víme, že přijde. Každý člověk se na smrt připravuje jinak a stejně tak i okolí zemřelého. Vyrovnat se se smrtí ve svém okolí a hlavně v rodině je velmi těžké. Jedním ze způsobů smíření a přiznání si smrti zemřelého je pohřeb. V takovou chvíli nejbližší pozůstalí řeší, jaký pohřeb by si zemřelý přál, situaci ale mnohdy komplikuje, že málokdo zanechá přesné instrukce, jaký pohřeb si přeje. Rodina tak musí odhadovat přání zemřelého a zároveň u organizování pohřbu i vycházet z finančních prostředků, které má k dispozici.

projít na článek

Smuteční řeč na pohřeb

Smuteční řeč je velmi složitým slohovým útvarem, protože řečník v něm musí vyjádřit pocity pozůstalých. Tento článek může sloužit jako takový vzor, jak je možné napsat smuteční projev.

projít na článek

Killfie, poslední foto před smrtí: Turistický průvodce, kde se nefotit. Vypusťte foto s vlakem a na útesu

Všichni jednou umřeme, ale proč tomu jít hloupě naproti. Ono to svádí. Z té skály bude boží fotka. Selfíčko se žralokem, to bude lajků. Frajeřinky, ale kolik z těch lidí, co vám dali srdíčko, nakonec dorazí na pohřeb?

projít na článek

Vhodné květiny na pohřeb

Smuteční květinové dary jsou jedním ze způsobů posledního rozloučení s blízkým člověkem nebo slouží jako vzpomínka na zesnulé. Zesnulého na jeho poslední cestě můžeme uctít kyticí nebo věncem. Záleží na tom, v jakém vztahu jsme s ním byli. Kytici lze posl

projít na článek

4 typická období alkoholismu

Pijácká kariéra má 4 jakási typická období nebo vývojové fáze. Každá z nich se projevuje několika typickými příznaky. 1. Počáteční stadium Piják poznal účinek alkoholu jako drogy. Má potřebu zvyšovat dávky alkoholu, aby se dostavily pocity dobré

projít na článek