Říká se, že polévka je základ. Já sama se přiznám, že jsem dříve vařila občas jen nějaké ty vývary a více vařit i jiné druhy polévek jsem začala až kvůli synovi. Ten je totiž absolutně zbožňuje, a jelikož já zbožňuji jeho, proč mu je nedopřát. Jako malá jsem na rozdíl od něj pórkovou polévku nesnášela, ale chutě se během života vyvíjí a teď si na ní velmi ráda pochutnám. Není vůbec složitá a přitom moc dobrá. Pokud máte rádi pórek, vyzkoušejte také Vepřové plátky na pórku. Ingredience 1 velký pórek 1 menší cibule 2 střední brambory 2 lžíce másla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 1 l vody 1 vejce sůl Postup Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibulku a pórek, poté zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme brambory a přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut do změknutí brambor. Na závěr přidáme vejce, krátce povaříme a polévku dle chuti dosolíme. Článek Pórková polévka se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen. Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr
projít na článekJsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:
projít na článekPřivítejte nový rok velkolepě. Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte. Pondělí Polévka:
projít na článekVážení hosté, Jaro už nám pomalu klepe na dveře a s ním i naše nové sezónní menu Na březen jsme si pro vás připravili speciální menu Mořské plody a ryby. Celé menu: PŘEDKRM Gravlax s červenou řepou, salát z řasy wakame. POLÉVKA Bouillabaisse – francouzská
projít na článekSvatomartinská husa je jedním z nejoblíbenějších podzimních gastronomických svátků, který symbolizuje konec podzimu a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Přijďte si k nám udělat radost tradičním a poctivým menu v jehož hlavní roli bude dobře propečen
projít na článek