Porsche 911 Carrera Touring

Základní parametry k vozu: Objem motoru2 981 cm³, 6 boxerMaximální výkon283 kW (385 koní)Točivý moment450 Nm Maximální rychlost310 km/hZrychlení 0-1003,5 sSprint na 400m11,9 s Porsche 911 Carrera T: Odlehčená lahůdka pro fajnšmekry Porsche oživilo puristický koncept modelu 911 Touring z roku 1968 v novém modelu 911 Carrera Touring a jedná se o limitovanou edici k 60 výročí tohoto sportovního modelu Carrera Touring. Nižší hmotnost, kratší převody automatické dvojspojkové převodovky PDK a pohon zadních kol s mechanickou uzávěrkou zadního diferenciálu jsou zárukou ještě vyšších výkonů a intenzivní radosti z jízdy. Nová verze s originálním vzhledem vychází z modelové řady 911 Carrera. Porsche 911 Carrera T – „T“ znamená u značky Porsche „Touring“ – disponuje navíc dalšími prvky výbavy, které nejsou pro model 911 Carrera vůbec nabízeny. Mezi ně patří například sériově dodávaný sportovní podvozek PASM se světlou výškou sníženou o 20 milimetrů, paket Sport Chrono s optimalizovanou hmotností, zkrácená řadicí páka s červeným schématem řazení v případě manuální převodovky nebo prostřední části sedacích ploch, čalouněné tkaninou Sport-Tex. Také na přání dodávané řízení zadních kol, které nelze pro model 911 Carrera objednat, zůstává vyhrazeno modelu 911 Carrera T. Výbava modelu 911 Carrera Touring se nese v duchu sportovnosti a lehké konstrukce. Zadní okno a zadní boční okna mají lehká skla, znbsp;výplní dveří vyčnívají smyčky pro otvírání. Zvuková izolace je minimální. Vůz se dodává bez zadních sedadel, nabízených na přání, což platí i pro Porsche Communication Management (PCM). Výsledkem je dvoumístné kupé, které je s pohotovostní hmotností 1425 kilogramů o 20 kilogramů lehčí než 911 Carrera s porovnatelnou výbavou. Sportovní design a originální vzhled Design modelu 911 Carrera T umocňuje emocionalitu a sportovnost kupé s pohonem zadních kol. Díly karoserie a koly se tato nová verze výrazně odlišuje. Vpředu má 911 Carrera Touring aerodynamicky optimalizovaný spoiler pod nárazníkem. Vnější zpětná zrcátka Sport Design jsou lakována metalickým odstínem šedá Achat. Z profilu lze nový model rozpoznat podle 20“ kol Carrera S v odstínu šedá Titan. Při pohledu z boku jsou nepřehlédnutelné rovněž nápisy „911 Carrera T“. Vzhled zádě je charakterizován lamelami mřížky zadního víka, nápisem Porsche a modelovým označením „911 Carrera T“ v odstínu šedá Achat a sériově dodávanou sportovní výfukovou soustavou s černě lakovanými koncovkami, umístěnými uprostřed. Jízda v tomto voze jsou přesně ty chvíle, které se ani pořádně nedají popsat. Jednoduše se musí zažít! The post Porsche 911 Carrera Touring first appeared on Showcars.

projít na článek

Novinka: Batman znovu na autodráhách Carrera!

Batwheels z Gothamu berou sérii Carrera FIRST útokem! Auta BAM a Redbird v měřítku 1:50.

projít na článek

Z historie European Touring Car Cupu

FIA European Touring Car Cup vznikl po ukončení mistrovství Evropy cestovních vozů, které nahradilo mistrovství světa, tedy na konci roku 2004.

projít na článek

Tuthill Porsche před de Rallye France Alsace

Držitel několika vavřínů ze soutěží MS v rally Francois Delecour odstartuje do domácího podniku WRC, kterou bude příští týden Rallye de France Alsace, za volantem Porsche 911 RGT z dílen britských Tuthill Porsche.

projít na článek

Showcars promo 10

Vychutnejte si jedno z našich videí z okruhu BRNO. Showcars Promo video 10 je jedno z našich videí natočených na uzavřením okruhu Automotodromu BRNO.Porsche 911 Carrera GT3, speciály Mitsubishi Lancer EVO V a Subaru Impreza WRX STI, nebo zcela nové

projít na článek

Flexibilní konzistentní měření u dodavatele dílů Porsche

Flexibilní konzistentní měření u dodavatele dílů Porsche. Tower Malacky je slovenskou dceřinou společností americké firmy Tower. Jedná se o čelního dodavatele výlisků pro prestižní výrobce motorových vozidel v Evropě, jakými jsou například Porsche a Volks

projít na článek