Postup zaměstnavatele při exekuci

Dostali jste se do finančních potíží a byla nařízena exekuce na váš plat? Obdržel Váš zaměstnavatel platební rozkaz na částku, kterou Vám jako zaměstnanci má srazit ze mzdy? Pak si dejte pozor, jak postupuje zaměstnavatel. V dnešní době si totiž zaměstnavatelé nevědí rady s postupem v případě nařízení exekuce u zaměstnance nebo také záměrně své povinnosti zaměstnavatel neplní. Pokud zaměstnavatel neplní své povinnosti, ať už záměrně či z nedostatku informací, pak mu hrozí pokuta ve výši až 50 tisíc korun.

projít na článek

Zaměstnavatelé nemají zájem o zaměstnance postižené exekucí

Také zažíváte při hledání zaměstnání, že jste odmítání, protože jste po pravdě při přijímacím pohovoru přiznali, že máte exekuci na plat? Zaměstnavatelé odmítají tyto lidi přijímat do práce. Prý jsou pro ně příliš drazí.

projít na článek

Počet exekucí v pololetí roku 2013 klesl o třetinu

Exekutorská komora uvedla informaci, že exekucí v České republice výrazně ubývá. Oproti loňskému roku v porovnání s prvním pololetím je pokles o více než 30 procent. Je sice pravdou, z kraje loňského roku výrazně stoupl počet exekucí ještě před snížením a

projít na článek

Možnost čerpání příspěvku od zaměstnavatele na pronájem lodě

Příspěvek od zaměstnavatele na pronájem lodě Příspěvek můžete využít na částečnou, nebo úplnou úhradu pronájmu. Jaký je postup 1. Rezervujete si termín na vybrané lodi a do objednávky uvedete i údaje k vystavení faktury pro úhradu z fondu. 2, Fakturu ve

projít na článek

Počet exekucí v Čechách klesá

Ke snížení počtu exekucí přispívá nejen osvěta, ale především novela exekučního zákona a občanského soudního řádu.

projít na článek

Sehnat práci s exekucí může být problém

Mnoho zaměstnavatelů, kteří se před nástupem nového pracovníka dozví, že ten má exekuci na plat, tak jej ani nezaměstnají. Je pro ně prý „příliš drahý“.

projít na článek