POTLAČOVANÉ EMOCE SE PROJEVÍ PROBLÉMEM SE ŠTÍTNOU ŽLÁZOU

V psychosomatice chápeme tělo a duši jako jeden celek, který je neoddělitelný. Odborníci zastávají názor, že většina zdravotních potíží je psychického původu. Žijeme-li život plný spěchu a stresu, duše volá prostřednictvím fyzických potíží o pomoc. Potíže spojené s naší psychikou jsou psychosomatické potíže a v jejich pozadí vždy stojí stres, strach, emoce, vztek, bolest, úmrtí někoho blízkého, problémy ve vztahu, úzkost, obavy z budoucnosti nebo nezpracované problémy.

projít na článek

ZA RAKOVINU MŮŽOU POTLAČOVANÉ EMOCE

„Sebeuzdravovací síla člověka je nekonečná,“ má jasno zakladatel neuropsychoimunologie Jan Šula. Choroby podle něj přímo souvisí s negativními emocemi a vůlí uzdravit se. Vůbec neodděluje nervový a imunitní systém – podle něj jde o jedno a to samé. Metody

projít na článek

SOUSTŘEDĚNÍ NA PŘÍTOMNOST LÉČÍ

Pacienti, kteří se zázračně uzdravují, jsou obvykle soustředěni na přítomný okamžik. Nežijí ani v minulosti, ani v budoucnosti. Žijeme-li v přítomném okamžiku, stres a obavy se zmírňují. Obavy se týkají budoucnosti; hořkost a nenávist pochází z minulosti.

projít na článek

Psí emoce

Radost, vzrušení, zklamání, smutek a mnoho dalších emocí je schopen projevit náš pes. Poznáme to podle postoje těla, polohy uší, ocasu a někdy i pysků a zvukových projevů.

projít na článek

Může být vás pes ve stresu?

Ano, může. Co může zavinit stres a jak se to projeví? Souvisí s agresivitou? Je na vině majitel psa? Jak stresu předcházet? Snad tento článek napoví. Máme i vy problém? Napište nám o něm.

projít na článek

ZA JAK DLOUHO PŘIJDE ÚLEVA?

Dotaz: Pokud beru poprvé volně prodejný přípravek na nachlazení, kašel, rýmu, chřipku apod., za jakou dobu se projeví úleva, tedy jasný signál, že právě tohle léčivo zabralo, resp. kdy bych ho měl případně vyměnit za jiný lék?

projít na článek