Přehrady na Gran Canaria získaly 100 tisíc kubíků vody, je to ale stále málo

Přehrady na Gran Canaria, které spravuje ostrovní vláda, získaly během víkendových prudkých dešťů přibližně 100 tisíc kubických metrů vody. Sdělil to ministr ostrovní vlády, Miguel Hidalgo.   

projít na článek

Přehrady na jihu Gran Canaria jsou bez vody

  Absence vydatného deště na jihu, východě a jihozápadě ostrova Gran Canaria způsobila stav, kdy jedny z největších přehrad jsou de facto bez vody.

projít na článek

Voda v přehradách Gran Canaria stačí na tři roky

Minulý týden byla ohlášena první zcela plná přehrada (Siberio v La Aldea), aktuálně k ní přibyly i přehrady Gambuesa (před 2 týdny měla stav jen 2%!!), El Mulato a Las Hoyas. Tyto přehrady přetékají přepadem a voda z nich je odváděna do jiných zásobníků.

projít na článek

Silný požár na severozápadě Gran Canaria

Na Gran Canaria hoří.  Lesní požár, který vznikl v sobotu v lokalitě La Peña Juncalillo ( mapa ), na vrcholcích ostrova Gran Canaria, stále není pod kontrolou. Evakuovány byly již tisíce lidí z desítek obcí okresů Tejeda, Artenara a Gáldar.

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Týden v říjnu na Gran Canaria letecky za 11 tisíc

Říjen patří na Gran Canaria k nejkrásnějším měsíc ům. Sluníčko již nepálí jako v létě, ale průměrné denní  teploty dosahují stále příjemných 25 stupňů Celsia. Lákavá je ale také teplota oceánu, která se drží na příjemných letních 23 stupních.  Nejlákavějš

projít na článek