Přehrady na jihu Gran Canaria jsou bez vody

  Absence vydatného deště na jihu, východě a jihozápadě ostrova Gran Canaria způsobila stav, kdy jedny z největších přehrad jsou de facto bez vody.

projít na článek

Voda v přehradách Gran Canaria stačí na tři roky

Minulý týden byla ohlášena první zcela plná přehrada (Siberio v La Aldea), aktuálně k ní přibyly i přehrady Gambuesa (před 2 týdny měla stav jen 2%!!), El Mulato a Las Hoyas. Tyto přehrady přetékají přepadem a voda z nich je odváděna do jiných zásobníků.

projít na článek

Přehrady na Gran Canaria získaly 100 tisíc kubíků vody, je to ale stále málo

Přehrady na Gran Canaria, které spravuje ostrovní vláda, získaly během víkendových prudkých dešťů přibližně 100 tisíc kubických metrů vody. Sdělil to ministr ostrovní vlády, Miguel Hidalgo.   

projít na článek

Zítra se koná triatlon Gloria Challenge Mogán, řidiče na jihu čekají uzavírky silnice GC-500

V sobotu 27.dubna 2019 se na jihu Gran Canaria koná triatlonový závod  GLORIA Challenge Mogán-Gran Canaria .  Závodu se zúčastní také sportovci z Čech a Slovenska .

projít na článek

Sníh, namrzlé silnice, déšť a uzavírky. Taková je situace v nejvyšších horách Gran Canaria.

Na horách Gran Canaria již čtvrtý den sněží a panují velmi nízké teploty. Ochlazení,  které přišlo na celé Kanárské ostrovy, pociťují i lidé v lokalitách, kde jindy bývá touto dobou teplo. Například v Maspalomas na jihu Gran Canaria se denní teploty pohyb

projít na článek

Do Maspalomas na Gran Canaria přijede španělský král Felipe VI.

Španělský král Felipe VI bude předsedat Fóru cestovního ruchu Maspalomas Costa Canaria. Mezinárodní akce se bude konat ve dnech 15. a 16. prosince na jihu ostrova Gran Canaria.

projít na článek