Prosinec v lese

Prosinec v lesince nám začal krásně, adventně, ADVENTNÍ SLAVNOSTÍ. Sešli jsme se na naší zahradě. Někteří donesli krásné výrobky na náš jarmark, andílky, stromečky, ozdoby, svíčky a skvělá čokoládová lízátka, po kterých se jen zaprášilo. Tatínci rozdělali oheň, na kterém se v kotlíku ohříval mošt z našich jablíček. Divadlo O hvězdičce Klárce nás zavedlo až do Betléma za Marić, Ježíškem a Josefem. Ve spinkací místnosti nás čekalo krásné andělské tajemství, cesta spirálou za světlem, kde jsme každý mohli nechat náš jablíčkový svícínek s andělským plamínkem. Všechno bylo kouzelné a trošku tajemné a my jsme už cítili všechnu tu krásnou vůni přicházejících Vánoc. A vonělo nám to i ve školce, když jsme pekli linecké cukrovíčko, nebo když jsme si vyřezávali vánoční stromeček. A taky k nám přišel svatý Mikuláš, ale po indiánsku a tajně. Nejprve jsme si o něm poslechli příběh, jak se skamarádil s chudým a zpočátku trošku zlobivým chlapcem Pikem, a jak tajně obdarovával lidi a svou štědrostí a skromností zachránil mnoho rodin. No a my jsme v týpí objevili košík s perníčky a pomeranči, tak jsme se radovali a Mikuláši poděkovali písničkou. Odpoledne jsme si vyrobili krásné postavičky z filcu, abychom si vyzdobili svoje pokojíčky. Taky k nám do lesinky přišli maminky a tatínci na adventní dílničku, kde jsme vyráběli plstěné vánoční ozdoby, velké papírové hvězdy, popíjeli jsme svařený most a povídali si. Bylo nám spolu moc mile.  V prosinci jsme se také několikrát vypravili do jeskyně Pekárna, kde jsme si skvěle pohráli, stopovali jsme zvířátka ve sněhu a vyráběli krásná přáníčka. Nakonec nás čekalo krásné a zasněžené putování za hvězdou z Ochoze až do Betléma, nakrmili jsme ptáčky, pomohli hvězdičce Klárce a zapálili si plamínek naděje a lásky, který jsme si posílali z kamaráda na kamaráda.  The post Prosinec v lese appeared first on Lesní školka Brno Lesinka.

projít na článek

Prosinec 2020

Prosinec   EVROPA AMERIKA, AUSTRÁLIE AFRIKA, ASIE ANTARKTIDA   prosinec Vánoce druhy komunikace cizí svátky konflikty Vánoce, vztahy The post Prosinec 2020 first appeared on Mateřská škola Světluška.

projít na článek

Gastrotipy Prosinec 2023

Co přinesl prosinec pražskému gastru? V Holešovicích otevřela vinotéka The Winery, v Karlíně, kousek od lávky HolKa, bar Revír, v Dejvicích Tretters Wine Bar, na Smíchově druhá pobočka Le Pizze di Frankie a na Vinohradech Americká 32, Da Pietro a kavárna

projít na článek

Prosinec Kalendář – výzva

Výzva se zobrazí vždy první den v měsíci! The post Prosinec | Kalendář – výzva first appeared on Česká asociace slackline.

projít na článek

Vítání jara v Krčském lese

První letošní výšlap již tento pátek! Právě teď, o.p.s., Senior Help s.r.o. a Holky v pohybu pořádají letošní první procházku 10.4. od 13.30 hod v Krčském lese.

projít na článek

Známe tvář měsíce plussizemodelky.cz na měsíc prosinec 2023 se stala Natálie Entová

Vítězkou fotosoutěže na www.plussizemodelky.cz a tváří měsíce na měsíc prosinec 2023 se stala Natálie Entová.  Blahopřejeme. Máš konfekční velikost 40+ přihlaš se do soutěže i ty na www.plussizemodelky.cz The post Známe tvář měsíce plussizemodel

projít na článek