Grilování, smažení nebo uzení v grilech a pánvích Muurikka je radost. Aby se však nestala zbytečná nehoda, dodržujte prosím při práci několik základních pravidel. GrilyGrilovací pánve Tipy pro gril Muurikka Smoker Grilujte vždy venku, na terase nebo na balkoně a gril kvůli bezpečnosti postavte na rovné, pevné a nehořlavé místo. Po sestavení zkontrolujte a dotáhněte matice nožiček.Gril je elektrický a má vlastní topné těleso. Nedávejte do něj proto uhlí, brikety ani v něm nezakládejte oheň. K provozu nepoužívejte dálková ovládání nebo elektrické zásuvky s časovačem.Rošt i oba tácy vložte dovnitř ještě před začátkem grilování. Pokud dáte tác až do rozehřátého grilu, hrozí, že se pokroutí.Gril je během grilování extrémně horký (až 300 °C). Při manipulaci s tácy a roštem proto mějte rukavice, a to i když používáte odnímací rukojeť.V Muurikka Smoker můžete udit s různými druhy štěpky, jen si pohlídejte, aby štěpka byla z kvalitního a zdravého dřeva. Dřevěnou štěpku vždy předem navlhčete a dávejte v tenké vrstvě. Chcete-li jídlo pouze lehce provonět, přidejte štěpku až ke konci grilování.Pro jednodušší přípravu malých kousků doporučujeme Grilovací košík.Gril, rošt, odkapávací tác i tác na dřevěnou štěpku umyjte co nejdříve po vychladnutí. Pro snadnější údržbu oba tácy obalte alobalem. Očistěte i povrch grilu a topné těleso od soli či slané kapaliny, zabráníte tak korozi.Gril a jeho části nečistěte hrubými čisticími prostředky, abyste nepoškrábali povrch. Ideální je k čištění Muurikka Multi-Cleaner.Gril skladujte na suchém místě, nejlépe přikrytý ochranným obalem. Prohlédnout si Muurikka Smoker ORIGINAL 1200 W v e-shopu Použití grilovacích pánví Muurikka Novou pánev před první použitím omyjte horkou vodou a vyčistěte jemným čisticím prostředkem (litinovou pánev 42 cm s vroubky pouze vodou).Pánev usušte zahřátím na ohni a následně vymažte tenkou vrstvou tuku (např. vepřovým sádlem).Následně pánev zahřejte na ohni a počkejte, až tuk ztmavne nebo zaschne.Pánev je při grilování horká, při manipulaci raději používejte rukavice a při servírování na stůl pak speciální podstavec nebo ohřívací podstavec.Pánev skladujte na suchém místě vždy vyčištěnou a vymazanou tukem.Pánve nemají povrchovou úpravu a mohou časem reznout. Pokud se na povrchu objeví rezavá místa, odstraňte je a vymažte tukem. První použití grilovací pánve Muurikka Ošetření po použití grilovací pánve Muurikka The post Rady a tipy pro grilování se značkou Muurikka first appeared on Muurikka.
Dřevo z olše je vhodné pro uzení všech druhů pokrmů, a proto vám ke grilu přikládáme úvodní balíček 90 g olšové štěpky. V Čechách je pro grilování velmi oblíbené také dřevo dubu, buku a ovocných dřevin, jako je jabloň či švestka. Mezi zajímavosti patř
projít na článekZdravé grilování ►recepty a rady: Co se v článku o grilování dozvíš: Základy zdravého grilování. Zdravé recepty na grilování. Zdravé hubnutí = jídelníčky na hubnutí na přání :-) 1) Základy zdravého grilování Používej kvalitní grilovací u
projít na článekPokud Vám nadšení pro grilování není cizí a rádi byste se naučili nové techniky a triky na grilech Big Green Egg, nebo přemýšlíte nad koupí keramického grilu, mám pro vás skvělou zprávu! Jak je tomu každý rok, na jaře a na podzim probíhají v areálu naší p
projít na článekVážení zákazníci, snažíme se vám poskytnout maximum informací k nabízenému zboží i podmínkám nákupu. Přesto se může stát, že jsme něco opomněli. Neváhejte nás prosím kontaktovat e-mailem s jakýmkoliv dotazem. Na této stránce najdete odpovědi na nejčastějš
projít na článekPřečtěte si, jak byl s Muurikka Smoker spokojený jeden z nejuznávanějších českých blogerů píšících o jídle Martin Kuciel alias pan Cuketka. Gril vyzkoušel opravdu důkladně. Nespokojil se s klasickým využitím, pro přípravu různých druhů masa nebo zeleniny.
projít na článek