Chlupaté knedlíky patří mezi tradiční česká jídla a přílohy v jednom a jsou chutným zastavením na cestě mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. V některých kuchařských knihách je však pod názvem chlupaté ani nenajdete, skrývají se pod různými opisy a pseudonymy – přitom jde o takovou dobrotu.
Třebaže knedlíky nemají historicky český původ, v současnosti jsou přílohou charakterizující českou kuchyni. Mnozí z nás si tradiční české omáčky, jako je rajská, svíčková či koprová, nedovedou bez knedlíků vůbec představit. Ani vepřo-knedlo-zelo nebo gul
projít na článekKluci v akci dělali chlupaté knedlíky jako přílohu k moravskému vrabci. My vám přinášíme pohled na jejich práci, abyste si mohli udělat představu o tom, jak vypadá jejich recept na vysočinský chlupatý knedlíky z jejich pokrmu moravsoslezkej vrabec.
projít na článekHousku nebo chleba nakrájíme na velmi tenké plátky (5mm) a zalijeme je vlažným mlékem. Necháme namočené cca 45 minut. Přidáme sůl, sekanou petrželku a vejce. Nastrouháme si cibulku nadrobno a jemně osmažíme na másle, přidáme do směsi. Řádně uhněteme těsto
projít na článekJahodové knedlíky z tvarohového těsta se řadí mezi moučné pokrmy, které jsou velmi oblíbené v naší kuchyni.
projít na článekJednohubky, kanapky a chuťovky jsou oblíbené vánoční a silvestrovské recepty. Nechybí na žádném vánočním stole. Chuťovky se podávají při oslavách [] Příspěvek Recepty na jednohubky, chuťovky a kanapky nejlepší recepty nejen na Silvestra! pochází z Vánočn
projít na článek