Nejvíce vařených vajec se v domácnostech objeví během velikonočních svátků. Existuje mnoho receptů, jak vejce zužitkovat. Tradiční je samozřejmě vajíčková pomazánka, ale vejce se dají použít také jako příloha k omáčce, například ke koprové.
Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, va
projít na článekJednohubky, kanapky a chuťovky jsou oblíbené vánoční a silvestrovské recepty. Nechybí na žádném vánočním stole. Chuťovky se podávají při oslavách [] Příspěvek Recepty na jednohubky, chuťovky a kanapky nejlepší recepty nejen na Silvestra! pochází z Vánočn
projít na článekPerník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy. Recepty na perník prošly různými obměnami, a tak vznikl i moučník pod názvem perník na plech. Jedná se o lité těsto, které je tvořeno směsí pšeničné mouky, mléka, vajec, cukru nebo medu, tuku a prášku do pečiva.
projít na článekVánoční cukroví a jeho pečení je jednou z obecně rozšířených vánočních tradic, která je ve velké části českých domácností dodržována. Většina vánočního cukroví se připravuje ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády a různých druhů ořechů a kan
projít na článekHoní vás mlsná a chcete si rychle udělat něco vskutku dobrého? Zkuste vybírat mezi recepty na rychlé moučníky. V dnešní uspěchané době nemáme čas na sebe, natož na pečení a vaření. Rychlé recepty jsou odrazem naší hektické doby. Recepty jsou snadné, relat
projít na článek