Švestky nevyžadují precizní prořezávání jako jablka a hrušky, ale více prospívají, když se odstraní a ztenčí staré dřevo, čímž se zajistí, že vyprodukují co nejvíce ovoce. Zahrádkáři řadí řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc je nutné vyhnout se dvouletým i tříletým větvím, na nichž bývají nejlepší plody. Všechny tyto faktory správný řez ovlivňují.
Mnoho pěstitelů švestek, které trápí pilatka švestková, znovu objevuje hodnotu přípravku Calypso® – a to především proto, že je levný a efektivní. Na rozdíl od některých starších chemických přípravků používaných na pilatku švestkovou je relativně bezpečný
projít na článekŠvestky vyžadují poměrně důkladnou prořezávku, pokud mají optimálně plodit a těšit se co nejlepšímu zdraví.
projít na článekPovidla jsou potravina kašovité konzistence. Vyrábí se ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek, jablek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyráběla bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původn
projít na článekTiskové zprávy společnosti Mark Distri, spol s.r.o. Novinka: tetesept koupelové přísady Herbs & Oils Znění tiskové zprávy Jedinečná přísada do koupele tetesept Herbs & Oils s dvoukomorovým balením, kt
projít na článekAby bylo hned na začátku jasno: ač „Pražák“, Brno a „Brňáky“ mám rád. Tedy jeho památky, kulturu, atmosféru, smažený sýr a dokonce i většinu lidí z Brna. Konečně, strávil jsem v této moravské metropoli byť většinou nedobrovolně, na vojně i později skoro