Řez švestek

Švestky nevyžadují precizní prořezávání jako jablka a hrušky, ale více prospívají, když se odstraní a ztenčí staré dřevo, čímž se zajistí, že vyprodukují co nejvíce ovoce. Zahrádkáři řadí řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc je nutné vyhnout se dvouletým i tříletým větvím, na nichž bývají nejlepší plody. Všechny tyto faktory správný řez ovlivňují.

projít na článek

Pilatka švestková nepřežije postřiky přípravkem Calypso

Mnoho pěstitelů švestek, které trápí pilatka švestková, znovu objevuje hodnotu přípravku Calypso® – a to především proto, že je levný a efektivní. Na rozdíl od některých starších chemických přípravků používaných na pilatku švestkovou je relativně bezpečný

projít na článek

Stříhání švestek

Švestky vyžadují poměrně důkladnou prořezávku, pokud mají optimálně plodit a těšit se co nejlepšímu zdraví.

projít na článek

Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Povidla jsou potravina kašovité konzistence. Vyrábí se ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek, jablek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyráběla bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původn

projít na článek

Novinka: tetesept koupelové přísady Herbs Oils

Tiskové zprávy společnosti Mark Distri, spol s.r.o. Novinka: tetesept koupelové přísady Herbs & Oils Znění tiskové zprávy Jedinečná přísada do koupele tetesept Herbs & Oils s dvoukomorovým balením, kt

projít na článek

Dycky Brno!

Aby bylo hned na začátku jasno: ač „Pražák“, Brno a „Brňáky“ mám rád. Tedy jeho památky, kulturu, atmosféru, smažený sýr a dokonce i většinu lidí z Brna. Konečně, strávil jsem v této moravské metropoli byť většinou nedobrovolně, na vojně i později skoro

projít na článek