Romerie na Gran Canaria - kalendář do konce roku 2016

V červnu, jako obvykle, začínají na ostrově Gran Canaria romeríe , tedy něco na způsob českých poutí, lidových slavností. Ukázky tradičních řemesel, kanárské kroje, gastronomie a vše, co je kanárské. Včetně skoku pastevců o tyči, slavného salto del pastor. 

projít na článek

Gran Canaria zažila rekordní srpen, přijelo i 1.755 Čechů

Gran Canaria je z celého souostroví ostrovem s největším srpnovým nárůstem v počtu turistů. Čechů  v srpnu přijelo na Gran Canaria 1.755, což je o 629 více než loni. Stali se tak druhým skokanem roku (+55,86%).

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Vysokorychlostní internet dorazil na jih Gran Canaria

Telekomunikační společnost Movistar zahájila realizaci ambiciózního plánu zajištění vysokorychlostního internetu pro firmy a domácnosti v okrese Mogán na jihu Gran Canaria. První etapa připojování k vysokorychlostnímu internetu, která má být dokončená do

projít na článek

Transavia spojí dvakrát týdně Mnichov a Gran Canaria, ceny od 59e

Lety byly zahájeny 29.10.2016 a Transavia létá na ostrov Gran Canaria ve středu a sobotu .

projít na článek

Přehled tradičních romerií roku 2017 na Gran Canaria

Gran Canaria je ostrovem oslav. Trochu i s nadsázkou návštěvníci ostrova říkají, že po většinu roku se zde jenom slaví. Nejinak tomu bude i v letošním roce.

projít na článek