Rozinkové bochánky

Nejenom na Velikonoce můžete vyzkoušet tyto kynuté bochánky. Pokud se ve vaší rodině najde někdo, kdo rozinky zrovna nemusí, tím, že se přidávají do těsta až po nakynutí, můžete klidně nějaký ten bochánek připravit i bez nich. Taktéž klidně zaexperimentujte a použijte místo rozinek sušené brusinky. Bochánky můžete podávat posypané moučkovým cukrem, popř. před pečením posypat mandlovými lupínky. Ingredience cca 550 g polohrubé mouky kvásek: 3/4 kostky droždí 150 ml teplého mléka 1 lžička cukru krupice 1 zarovnaná lžička polohrubé mouky 50 g másla 50 g sádla 2 žloutky 80 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 100 ml mléka trocha muškátového oříšku špetka soli velká hrst omytých rozinek namočených v rumu 1 vejce + 1 lžička medu na potření plátky mandlí na ozdobu Postup 1. Z výše uvedených surovin si připravíme kvásek a necháme v teple vzejít. Používám vysokou sklenici, kde je krásně vidět, jak kvásek zdvojnásobí objem. 2. Smícháme mouku, cukr, přilijeme kvásek, zbylé mléko, vejce, tuky a přidáme špetku soli a muškátového oříšku. Vše nejlépe pomocí robota promícháme, až se vytvoří kompaktní těsto, které se nalepí na stěnu nádoby.  3. Nádobu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Správně vykynuté těsto zdvojnásobí svůj objem. Délka kynuti závisí na okolních podmínkách, minimálně 1 hodinu. 4. Do vykynutého těsta přidáme rozinky, rozdělíme na cca 12 kousků a tvarujeme bochánky, které dáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě cca 20 minut odpočinout. 5. Následně bochánky pomažeme rozmíchaným vajíčkem s medem a pečeme při 180 °C cca 20 minut. Článek Rozinkové bochánky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Firemní prostory ScottWeber

Do vnitřních prostor firmy Scott&Weber jsme realizovali instalaci umělé mechové stěny a velkého umělého stromu. Umělé zelené živé stěny z mechu jsou mimořádně kvalitní imitací živého mechu.   Umělý strom olivovník má umělý kmen, listy a umělé olivy

projít na článek

Vánoční cukroví jinak je zdravější cukr free a raw cukroví než to běžné? [plus recepty]

Cukr free a raw cukroví? Jsou zdravější variantou vánočních dobrot? Ano i ne. Odpovědi najdete v článku včetně receptů nebo odkazů na ně. Já se musím přiznat, že až do letošního roku jsem připravovala jen klasické cukroví. Ale když mě oslovil tým z Rod

projít na článek

Mazanec srozinkami amarcipánem

Pomalu ale jistě se nám blíží Velikonoce, pro mě po Vánocích nejoblíbenější svátky. Slibují nám pěkné počasí, tak doufám, že předpověď opravdu vyjde a budeme se moc kochat sluníčkem. Jako každý rok budu velikonoční svátky trávit v širokém rodinném kruhu a

projít na článek

Fotogenická zima 2021 budiž pochválena

4 roky čekání. Přesně tak dlouho nebyla v Českém ráji pořádná zima. Naposledy jsme se tu sněhové nadílky dočkali v lednu 2017, kdy taktéž udeřily třeskuté mrazy. A i když třeba jinde mezitím v letech 2018-2020 taktéž napadlo, v Českém ráji to byl jen popr

projít na článek