Rozšiřování sbírek

Do biologických sbírek přibývají díky slánskému "broučkařovi" nové exempláře. Petr K. nám již věnoval několik desítek překrásných kousků brouků a jak nám sdělil, ještě se na něco můžeme těšit. Tímto chceme Petrovi velmi poděkovat.

projít na článek

Rozšiřování mapy

Původní mineralogická mapa se rozrostla o mapu paleontologickou a dále přibývají: mapa lomů; mapa dolů, štol, těžebních jam, mapa technických zařízení spojených s těžbou nerostů.

projít na článek

Nové přírustky do školních sbírek

Spolek přátel Gymnázia Slaný zakoupil pro školu dva nové vycpané exempláře - psíka mývalovitého a mývala severního. Psík mývalovitý (dříve nazýván mývalovec kuní) pochází z jihovýchodní Asie a Japonska.

projít na článek

Dárek od studentů

Je tomu dva dny, co dvě naše studentky věnovaly škole krásnou malou krajtu královskou. Zařadili jsme se tak mezi několik málo gymnázií, které se mohou pochlubit exotickým plazem. Ten se tak vedle našich chameleonů, tropického motýlária a bohatě vybavených

projít na článek

Po škole se procházely školky...

V průběhu října se ve třetím patře pohybovalo nezvykle velké množství "špuntů". Naše škola umožnila slánským školkám návštěvu motýlária a prohlídku biologických sbírek. Motýlárium bylo plné čerstvě vylíhnutých motýlů, p. ředitel zajistil "odborný výklad"

projít na článek

Vytvořili jsme pro Vás dvě nové sekce – trička s vlastním potiskem a vánoční trička

Protože se snažíme o neustálé rozšiřování sortimentu, připravili jsme pro vás dvě zbrusu nové sekce. V sekci „Vánoce“ najdete trička, jejichž motivy potěší vás i vaše blízké nejen před Vánoci, ale i po celou zimu. Veselý motiv tučňáka se santovskou čepicí

projít na článek