Vylepšit rybí polévku červeným vínem mě napadlo jednoho studeného odpoledne, když jsme se po návratu z moře snažili zahřát svařeným vínem. Dvě decky Merlotu zkusmo putovaly do hrnce s polévkou. Chutnala skvěle a od té doby je to naše nejoblíbenější! Potřebujete: rybí vývar2-3 cibule nakrájené na tenké proužky (po vláknech řezané)nadrobno nakrájená mrkev, celer, petrželnajemno nasekané 2-3 stroužky česneku1 červená paprikarajčata v konzervě3 4 dl červeného vínasůl, pepř, citronovou šťávu, koření na ryby (příp. mix pepř, oregano, mletá paprika) Postup: V hlubokém hrnci na oleji opečte dozlatova proužky cibule. Přidejte nakrájenou zeleninu (+ případně další zeleninu na kostičky pokrájenou, např. kousek cukety, řapíkatý celer), česnek a za stálého míchání restujte. Nakonec přidejte rajčata z konzervy. Osolte, přidejte koření. Směs by měla pustit šťávu. Nechejte šťávu trochu odpařit a poté podlévejte červeným vínem. Chvilku nechte bublat. Přilijte vývar. Přidejte pár kapek citronové šťávy. Vařte cca 10 min. Osolte. Přidejte maso z hlav, které nechte už jen prohřát.
Toskánská polévka, na kterou vás chci tímto receptem nalákat, je skutečně toskánského původu. Není to s ní tedy podobné jako se španělským ptáčkem nebo francouzskými bramborami, jež španělská či francouzská kuchyně nikdy nezahlédly. Toskánská polévka...
projít na článekKdo by neznal květákovou polévku. Tato polévka v našich kuchyních již zdomácněla. Každá rodina má svůj originální recept, který pokládá za ten nejlepší. Vždyť hustá, voňavá a vydatná květáková polévka podle babičky vás nejen zasytí, ale i zahřeje, a to ji
projít na článekDENNÍ MENU 3.6.-9.6.2024 Pondělí: Polévka Kuřecí vývar s těstovinou 39,- Hlavní jídlo 1 Katův šleh, rýže 119,- Hlavní jídlo 2 Smažený vepřový řízek, vařený brambor 129,- Úterý: Polévka Pórkový krém 39,-
projít na článekPodlahy nejsou jen funkční prvek interiéru. Někdy mohou být skoro až uměleckým dílem, které posiluje charakter a styl místnosti. Dva takové vzory, které vytvářejí jedinečný vzhled, jsou rybinový vzor a dvojitá rybí kost. Podívejte se na tyto vzory skládán
projít na článekŠTĚDRÝ DEN *Vánoční šneci s rozpečeným toastem *Krémová rybí polévka s máslovými krutony *Kapří hranolky v kukuřičné strouhance s bylinkovou majonézou *Smažená vinná klobása s vánočním bramborovým salátem *Cheesecake Vanilkový rohlíček BOŽÍ HOD VÁNOČNÍ A