Ryby coby nejzdravější maso na světě

Je známo, že ryby v sobě ukrývají důležité látky, živiny a zejména jsou zdrojem omega 3 mastné kyseliny a vitamínu D. Na základě vědecky podložených studií je prokázán velmi důležitý a pozitivní přínos ryb pro lidský organismus. Proč jíst ryby a na co vše mají velmi efektivní účinek? Proč je lepší volbou konzumace čerstvých ryb? Byť se koníček v rámci rybaření může pro někoho zdát jako nudnou záležitostí, není tomu tak. Má mnoho výhod a nejen každá hospodyňka uvítá čerstvý úlovek v podobě ryby. Rybaření je dnes už rozšířené a veškeré vybavení je k dostání a vše s tím spojené je mnohem snadnější Vliv na lidské zdraví aneb neocenitelný zdroj význačných látek Jakákoliv konzumace ryb má velmi blahodárný vliv pro lidské zdraví. Ryby jsou velmi bohatým zdrojem důležitých látek, které jsou velmi zásadní pro lidský organismus a nejsou ve vyšší míře obsaženy v potravinách. Ryby jsou více prospěšné, než je veřejnosti známo. Regulace srdeční choroby a mozkové mrtvice Mezi velmi časté příčiny v rámci předčasného úmrtí náleží cévní mozková příhoda a infarkt myokardu. V tomto směru je konzumace ryb velmi efektivní prevencí. Pokud zařadíte pravidelně ryby do jídelníčku, uděláte mnoho pro své srdce. Studií bylo prokázáno, že právě lidé konzumující ryby náleží do méně ohrožené skupiny ohledně kardiovaskulárního onemocnění. Odborníky je konstatováno, že pro srdce jsou dokonce nejvíce prospěšné tučné ryby, tj. tuňák, losos apod., protože v sobě ukrývají mnohem vyšší obsah omega 3 mastných kyselin. Prevence a adekvátní pomoc léčby deprese Deprese je vážné a bohužel velmi rozšířené onemocnění. Pravidelnou konzumací ryb a pokrmů z mořských plodů lze úspěšně bojovat s touto nemocí. Jestliže jsou ryby zařazeny do jídelníčku, jedná se o velmi účinnou prevenci. Je to způsobeno opět i obsahem omega 3 mastných kyselin, které pracují na principu prevence proti depresi a mají vliv na zvýšení účinnosti léčiv proti depresi. Omega 3 mastné kyseliny jsou prospěšné i v rámci pomoci při léčbě lidí trpících například bipolární poruchou. Lepší spánek Stejně jako deprese i poruchy spánku jsou čím dál častějším jevem. Mnoho lidí se potýká s problémem v rámci kvalitního spaní. Příčin je mnoho. Dle odborníků to může být způsobeno i chybějícím vitamínem D. Nejlepším zdrojem vitamínu D je losos. Ale celkově všechny ryby a mořské plody obsahují důležitý vitamín D. Jezte ryby a budete spát mnohem lépe. Zaručeně se jedná o lepší variantu, než si brát medikamenty v rámci nespavosti. Konzumace ryb Pro mnohé může být zkrátka odrazující odér rybiny či nedostatečná inspirace v rámci úpravy. Určitě není ideální smažená ryba. Adekvátní je grilovaná ryba, zapečená s bylinkami či se zeleninou. Stejně tak povařená v páře. Článek Ryby coby nejzdravější maso na světě se nejdříve objevil na Aluglas.

  • Web: Aluglas
  • Aktualizace: 4.7.2024
projít na článek

Produkty

nabízíme biocertifikované maso, bioprodukty a farmářské produkty drůbeží maso: husí maso, kachní maso, krocaní maso, krůtí maso, kuřecí maso  mléko kravské, vejce zelenina: brambory, dýně, dýně hokaido, cukety, okurky, papriky, rajčata, rukola byliny:

projít na článek

Marinády na maso a zeleninu

Máte rádi grilování, rádi experimentujete a chcete vyzkoušet nové chutě? Nabízíme Vám přehled marinád, které jsme pro Vás získali z různých kulinářských zdrojů. Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová, ale také na ryby či jehněčí maso.

projít na článek

Nejčastější mýty o veganské stravě - díl 3. - veganská strava není chutná a nenasytí

Od masojedlíků to slýcháváme neustále: nemohl bych být bez masa , co vy vegani jíte? , maso mi chutná, nechci se ho vzdát , případně smířlivější: maso bych omezit dokázal, ale sýrů se nevzdám a spousty dalších argumentů, které vždy ústí k závěru, že

projít na článek

Ryby a rybáři. Co všechno se dá ulovit v našich vodách…

Archiv ČT 24 přinesl výběr střihových dokumentů zachycující ryby a rybáře od roku 1945 prakticky až do současnosti.

projít na článek

Tohle je vážně pochoutka

Zřejmě každý již někdy ochutnal pěkně vyuzenou voňavou klobásku. Nemluvě o lahodném uzeném mase, které je plné šťávy a na jazyku se doslova rozsýpá. V dnešní době není vůbec složité si pořídit udírnu a pustit se do práce. Pokud vás zajímá jak udit maso, p

projít na článek